Актуално Какво ще се случи...

Как ще свърши забранената любов между Бихтер и Бехлюл от "Забраненият плод"?

12 коментара

Как ще свърши забранената любов между Бихтер и Бехлюл от турския сериал "Забраненият плод"? Трагично за Бихтер - е правилният отговор...
Как ще свърши забранената любов между Бихтер и Бехлюл? Трагично за Бихтер - е правилният отговор, който ни подсказва романа на един от турските класици Халид Зия Ушакгил.

Как ще приключи забранената любов между Бихтер, младата съпруга на богаташа Аднан и неговия племенник Бехлюл?

Как ще свърши забранената любов между Бихтер, младата съпруга на богаташа Аднан и неговия племенник Бехлюл?

Трагично за Бихтер - е правилният отговор, който ни подсказва романа на един от турските класици Халид Зия Ушакгил. “Ашкъ мемну” е оригиналното заглавие на книгата, която за своето време е била доста революционна - заради демонстрацията на женската сексуалност, еманципация и престъпването на дълбоко залегналите морални табутата в турското общество.

Бихтер и БехлюлДействието описва времето на Танзимата - модернизацията към края на османската империя. Сценаристите са запазили основната сюжетна нишка, като доста сполучливо са я адаптирали към днешните турски стандарти и начин на живот. Но и в двата случая главната героиня Бихтер прекрачва допустимите граници за една омъжена туркиня.

Тъкмо затова първата екранизация на романа е пожънала голям успех през 1974 г.

Настоящият сериал обаче би рекорда на всички останали турски сериали. В следващите епизоди по bTV зрителите ще видят истински, но оскъден за съвременните представи секс между любовниците. Еротика и напрежение няма да липсват до края на филма, което е основната причина високият зрителски интерес да се задържи до финала.Дългоочакваната сцена-пик, в която Бехлюл и Бихтер се любят почти “под носа” на Аднан Бей, получи санкция от турския надзорен орган РТЮК (нещо като нашия СЕМ). Наложи се “Канал Д” да плати крупна сума, за да продължи да излъчва сериала. В Турция той бе показван веднъж седмично с продължителност на епизода от 2 часа, а не както в България “на час по лъжичка”.

Бихтер  Бихтер решава да накаже майка си Фирдевс като и отнеме състоятелния Аднан Бей, когото Фирдевс Ханъм гласи за свой жених. Въпреки предупрежденията на своите близки за драстичната разлика в годините Бихтер се омъжва за него, амбицирана най-вече от идеята да води охолен и безгрижен живот и да попадне в хайлайфа. Драматични са и любовните триъгълници в “Забраненият плод”.

Особено сложна е драмата на младия изкусител Бехлюл.
Той се разкъсва между отговорносттакъм фамилията, лудо влюбената в него чичова щерка Нихал и изпепеляващата страст, която изпитва към младата булка на чичо си Бихтер.

Бихтер и Бехлюл


Същевременно Бехлюл ужасно се страхува двамата да не бъдат разкрити и опозорени. Нихал е платонично влюбена в братовчед си, за когото мечтае да се омъжи. Фамилията е склонна да одобри този брак, който може да се превърне в трагедия за Бихтер и да я подлуди от ревност.

Бихтер и Бехлюл

Бихтир крои планове да избяга с
Бехлюл в чужбина. Дали ще го убеди? А дали Бехлюл ще откликне искрено на любовта на Нихал, в която да потърси спасение? Подсказваме само, че въпреки интригите и опасностите, които крие “забранената любов”, тя ще продължи.

Бихтер и БехлюлБихтер ще бъде изправена пред трудното решение да задържи или да махне детето си. Кой е бащата на детето и докога... Бихтер ще продължи да живее в лъжа? Как ще направи, когато разбира, че Бехлюл ще се жени за Нихал... Предстои да разберем....  

Мадмоазел, която е отгледала децата на Аднан и е отдала живота и младостта си на фамилията , е тайно влюбена в своя патрон. След смъртта на първата му жена тя съвсем естествено се надява да спечели сърцето на мъжа, когото боготвори. Въпреки разочарованието от неподходящия му брак с доста по-младата от него Бихтер гувернантката до последно търпеливо ще чака да удари нейният звезден час. А дали той ще настъпи?

Младият помощник на Аднан Бей - Бешир, пък е отчаяно влюбен в неговата дъщеря Нихал. Двамата са израснали заедно - той буквално е неин роб. В Бешир по същия начин пък е влюбена дъщерята на готвача. Кой от героите ще се поболее от любов и кой ще види Бехлюл и Бихтер, докато се любят, и дали ще запази мълчание? А докога?

Поуката и лайтмотивът на “Забраненият плод” е как една забранена любов може да превърне бурната и неовладяна страст в бич за влюбените и техните близки в жертви. 

 ф И Н А Л Ъ Т  на  “Забраненият плод”Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Къванч Татлъту , Забраненият плод , Берен Саат

Берен Саат и Къванч Татлъту - заслужава ли си да гледате новия им филм?

Берен Саат и Къванч Татлъту отново заедно след 15 години

Първи трейлър на новия сериал на Къванч Татлъту

Първи трейлър на новия турски сериал на Netflix с Берен Саат

Турската звезда Берен Саат в нов сериал по Netflix