Филми Приключенски

Игрите на глада | Hunger Games (2012)

Добави коментар

Игрите на глада | Hunger Games (2012) Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада.

Игрите на глада | Hunger Games 2012 / САЩ

Приключенски екшън

Режисьор: Гари Рос

В ролите: Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън, Елизабет Банкс, Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Доналд Съдерланд, Станли Тучи, Лени Кравиц и др.

Филмът е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс "Игрите на глада". Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ.

Добави описание

Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте ѝ окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт.

Добави описание

Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, Игрите на глада са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те Игри на глада, за да спаси сестра си от принудата да се състезава.

Добави описание

Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома.

Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи невъзможен избор на арената, между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Уди Харелсън , Станли Тучи , Лиъм Хемсуърт , Лени Кравиц , Игрите на глада , Елизабет Банкс , Доналд Съдерланд , Джош Хъчерсън , Дженифър Лорънс

Терминатор и предизвестен Хелоуин по TV1000 през октомври

Дженифър Лорънс за Harper’s Bazaar UK

ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване - трейлър

"Игрите на глада” излиза на голям екран с внушителен актьорски състав