Актуално Други

Фабиен Франкел се присъединява към “Домът на дракона" в ключова роля

Добави коментар

Фабиен Франкел се присъединява към предисторията на сериала "Игра на тронове" на HBO "Домът на дракона".

Джордж Р. Р. Мартин, авторът на "Игра на тронове", пръв съобщи новината в своя блог. Според Мартин Фабиен Франкел ще влезе в ролята на сър Кристън Коул.

"Той е родения без аристократично потекло син на стюарда на лорда на Блекхейвън", пише Мартин. "Той няма права върху за земи или титли, всичко, което притежава, е честта му и уменията му с меч и копие. Той е борец, шампион, приветстван от обикновените хора, обичан от дамите. Той е любовник (или не е?), съблазнител (или не е?), предател (или не е?), разбивач на сърца и създател на крале... Добре дошъл във Вестерос, Фабиен. И пази меча си остър."

В книгата "Огън и кръв" сер Кристън Коул е член на Кралската гвардия на крал Визерис I Таргариен и ключов играч в гражданската война на Таргариен, известна като Танца на драконите.

Първият пълнометражен актьорски проект на Фабиен Франкел е романтичната комедия "Последната Коледа" със звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк.

През минлата година, HBO избра актьори за главните главни в “Домът на дракона”: Оливия Кук ще влезе в ролята на Алисент Хайтауър, Ема Д'Арси се присъедини към сериала като принцеса Рейнира Таргариен, а Мат Смит ще влезе в ролята на принц Деймън Таргариен, Пади Консидин ще влезе в ролята на крал Визерис Таргариен. През февруари 2021, към проекта се присъединиха още Рис Ифанс в ролята на сър Ото Хайтауър, Стив Тусан в ролята на лорд Корлис Веларион, Ив Бест в ролята на Ренис Веларион и Соноя Мизуно в ролята на Мисария.

“House of the Dragon” | “Домът на драконът” е създаден от автора на Игра на тронове Джордж Р. Р. Мартин и Райън Кондал. Слоганът на сериала ще бъде „Огънят ще царува“ ("Fire Will Reign”), като се позовава на факта, че Таргариените са използвали силата на своите дракони, за да поемат контрола над Седемте кралства и да започнат царуване, което продължава три века. Първият сезон на сериала ще има 10 епизода. Мигел Сапочник, спечелил Еми за епизода "Battle of the Bastards", ще режисира пилотния и допълнителни епизоди. Сапочник и Кондал ще играят ролята на шоурънъри.

Премиерата на "Домът на дракона" е планирана за 2022 г.

HBO разработва още три сериала в света на “Игра на тронове”

Вижте повече

HBO разработва още три сериала в света на “Игра на тронове”

HBO работи по още три предистории на “Игра на тронове”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Домът на дракона , Игра на тронове , HBO GO , Стрийминг , House of the Dragon

Max с втори официален тийзър за „Пингвинът“ с Колин Фарел

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“

HBO Max се превръща в Max

Първи тийзър на DUNE: PROPHECY

"Домът на дракона": Нов трейлър разкрива епичната битка за Железния трон