Актуално В програмата

bTV с извънреднo студиo за клетвата на новия парламент на 15 април

Добави коментар

Нюзрумът на bTV ще проследи на живо първия ден на новоизбраното 45-о Народно събрание в специално удължено издание на „Тази сутрин“ – този четвъртък, 15 април, от 06.00 до 12.00 часа.

Извънредното студио с водещ Антон Хекимян ще представи в реално време всичко най-важно от случващото се в пленарната зала – от клетвата на новите народни представители и официалното встъпване в правомощията им, през обявяването на парламентарните групи и избора на председател и зам.-председатели, до първите реакции в кулоарите и интервюта с политическите лидери. Журналистите на редакцията с най-професионалното, обективно и интересно отразяване на изборния ден* - Десислава Ризова, Теодора Енчева, Елица Попова, Габриела Наплатанова, Нели Тодорова и други, ще предложат нови интересни срещи на зрителите с популярни и авторитетни събеседници, които ще осигурят присъствието на всички гледни точки, както и аналитичен поглед върху събитията.

Докато страната е на кръстопът - правителство или нови избори, bTV подготвя и специално издание на „Лице в лице“ в четвъртък и петък, както и извънредно студио „Новият парламент - накъде?“ на мястото на „120 минути“ в неделя. В дните, в които се конституира новият парламент и започват консултациите при президента Румен Радев за връчването на мандат за съставяне на правителство, водещата Цветанка Ризова ще срещне зрителите с лидери на партии, нови политици, анализатори и граждани - пряко от изнесеното студио пред историческата сграда на Народното събрание.

Какви са следизборните равносметки и анализи на трудната политическа ситуация? Ще бъде ли формирано правителство, кой ще го подкрепи, какви ще са приоритетите на новите депутати? Къде са границите на компромиса и къде – неизбежните съдружия? Ще се загърбят ли стари вражди и ще възникнат ли нови? Отговорите на тези и други въпроси ще станат ясни на 15 и 16 април от 17.20 ч.

В специални два часа от 17.00 до 19.00 ч. в неделната вечер зрителите на bTV ще чуят на живо в компанията на Антон Хекимян и Светослав Иванов коментарите и анализите на политолози, социолози, конституционалисти, ярки политически фигури на прехода, както и представители на отделните формации в новия парламент, които ще очертаят възможните сценарии пред бъдещето на страната. Прогнозите и предизвикателствата - от политическите конфигурации и компромиси, през финансите и икономиката, до външната политика и дипломацията, ще бъдат във фокуса на дискусиите в специалното студио „Новият парламент - накъде?“. Сред гостите ще бъдат двама бивши финансови министри – Милен Велчев и Симеон Дянков, бившият премиер Стефан Софиянски, както и едно от емблематичните лица на прехода, а днес експерт по конституционно право - Екатерина Михайлова.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Лице в лице , Тази сутрин , 120 минути

120 минути със Светослав Иванов започва сезона с нова рубрика Провери фактите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Златимир Йочев и Мария Цънцарова са новият екранен тандем в „Тази сутрин“

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

bTV ще отбележи 24 май със специално издание на „Тази сутрин“ и емисии новини