Актуално Други

25 години по-късно Twin Peaks отново е на екран, а Дейвид Линч е приготвил не това, което си мислите

Добави коментар

Новото лимитираното продължение на сериала дебютира с премиера за България

#itishappeningagain. С този хаштаг в социалните мрежи фенове по цял свят посрещнаха продължението на емблематичната поредица Twin Peaks, която се завърна на телевизионния екран след 25 години, точно както обеща Лора Палмър в края на втори сезон. Глобалната премиера на новите части на сериала се състоя на 22 май, а в България лимитираното издание беше посрещнато със затворена премиера, организирана съвместно от HBO България и Мтел.


Новият Twin Peaks не е сериал, той няма епизоди, а части, обясни концепцията на Дейвид Линч генералният мениджър на HBO България Димитър Нойков.

“За първи път от HBO организираме премиера с такива драконовски мерки и то изискани от лично от създателя на Twin Peaks Дейвид Линч. Въпреки трудностите и предизвикателствата в подготовката на тази премиера, за нас и партньорите ни в този проект – Мтел, е истинско удоволствие, че Twin Peaks се завърна в ефира и че е един от малкото, останали за толкова дълго време в историята и съхраняващи своята автентичност телевизионни продукти.“


По време на премиерата гостите изгледаха първите две части на новия Twin Peaks и видяха как героите са се променили 25 годиним след като неочакваното убийство на Лора Палмър покосява жителите на градчето. Присъстващите на събитието имаха възможност да се потопят изцяло в мистериозната атмосфера на сериала, като опитат автентични американски понички и черешови пайове и влязат в мистериозната червена стая, специално пресъздадена за събитието от организаторите.


Съгласно глобалните условия за премиерата на Twin Peaks, поставени лично от създателя на култовата поредица Дейвид Линч, прожекцията в София се състоя на голям, но телевизионен екран, броят на гостите беше ограничен до под 40, а присъстващите имаха ембарго за разпространяване на информация, снимков материал или детайли от сюжета докато не изгледат целите първи две части на новото издание.


На прожекцията в София присъстваха представители на медиите, които споделиха своите първи впечатления от новото издание на Twin Peaks.


Андреа, Дръж ми пуканките:


Много харесвам въображението на Дейвид Линч. Новите части всъщност са по-странни отколкото очаквах, в тях усетих нещо много ретро. Изданието не е за всеки, но всеки, който го гледа, може да се изненада.“


Димитър Дринов, Operationkino:


Мисля, че във втория сезон на Twin Peaks Дейвид Линч с неудоволствие разкри кой е убиецът на Лора Палмър и този път е поставил условие да прави продължението така както той го вижда. Така че очаквам неочакваното.

 

Зорница Аспарухова, FM+:

Клишето гласи, че киното на Линч е начинът, по който той вижда света. Сигурно е така. Линч обаче е уникален, заради усещането, което оставя в зрителя, след като го запознае със света му. Twin Peaks е бижуто в короната на Линч. Епохално завръщане, бълбукащо с приятни дози сюрреализъм, хорър 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Туин Пийкс

Новият ТУИН ПИЙКС с ексклузивна премиера в НВО Европа на 22-ри май 2017 г.

Легендарният сериал „Туин Пийкс“ се завръща на 21 май

Сериалът "Туин Пийкс" ще се завърне на екран през 2016