Темата на Нова

„Темата на Нова”: „Двете лица на толерантността в Кувейт”

0/5

„Темата на Нова”: „Двете лица на толерантността в Кувейт”

Тази неделя, от 19:30 ч. в „Темата на Нова” репортерът  Николай Василковски ще разкрие пред зрителите кои са  „Двете лица на толерантността в Кувейт”.  В края на март, той и операторът Владислав Топчиев, излизат от популярните туристически маршрути, за да потънат в ъндърграунда на една от най-либералните държави в Арабския свят - малката конституционна монархия Кувейт. 

„В Кувейт обичат да говорят за толерантност. И не само това. Емирството иска светът да го преоткрие не само като петролен рай, но и като държава без предразсъдъци” – споделя репортерът Николай Василковски след завръщането си от емирството. 

Николай Василковски и Владислав Топчиев разкриват правилата на цензурата в Кувейт, с която се сблъскват музиканти, художници и писатели. В серия от интервюта с интересни личности от арт средите филмът "Двете лица на толерантността" описва в детайли непонятния  за повечето европейци ред, изграден върху традициите и поддържан от консервативните ислямски кръгове в управлението.

Свободата на медиите и творчеството - Каква е позицията на властта в Кувейт и каква тази на журналистите и музикантите? 

„Темата на Нова”: „Двете лица на толерантността в Кувейт”

Защо въпреки  ограниченията властта в емирството  не се страхува от социалните медии и Кувейт е първата държава в света по потребители на „Туитър” на глава от населението? – всичко това зрителите ще разберат тази неделя, от 19:30 в „Темата на Нова”.

Още за Темата на NOVA

12:30
01.02.2020
Темата на NOVA
19:20
02.02.2020
Темата на NOVA

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg