Романтични

Девдас

• От 0/5

Devdas, Индия, 2002

Романтична драма


Режисьор: Санджай Лила Бансали
В ролите: Шах Рук Хан, Айшвария Рай, Мадхури Диксит

Девдас

Нараян Мукерджи и неговата жена Кошалия разбират, че по-малкият им син Девдас се завръща в имението им в Тал Сонапур, Бенгал. В деня на неговото пристигане Кошалия казва на всички в семейството да си затворят очите, така че тя да бъде тя първата, която ще го види. Нейният план се проваля, защото когато се прибира вкъщи, Девдас отива да види първо приятелката си от детинство Паро. Това запалва омразата на Кошалия към момичето. Освен че е приятелка, Паро е и съседка на Девдас. С годините тяхното приятелство се е превръща в любов.

Всички мислят, че те ще се оженят. Майката на Паро – Сумитра, отива с предложение за брак, но Кошалия я връща и я унижава пред всички. За отмъщение Сумитра се зарича, че ще омъжи Паро за още по-богат човек от Девдас. Паро все още обича Девдас и иска да е с него. Междувременно Девдас се скарва жестоко с баща си и напуска дома си. Той оставя писмо на Паро, в което й пише, че между тях никога не е съществувала любов. Девдас се запознава с добрата по сърце, танцуваща куртизанка Чандрамуки, която се влюбва в него.

Сумитра постига целта си - сгодява дъщеря си за по-богат човек от Девдас. Паро трябва да се венчае за овдовелия аристократ Буван Чоудри. Девдас се връща при Паро в деня, в който тя се венчава Буван Чоудри. Отчаяно я пита дали иска да избяга с него. Паро отказва, спомняйки си колко лесно той я е отхвърлил. Девдас е съкрушен, че губи любовта на Паро и семейството си.  Паро се примирява и свиква да живее със съпруга си. Но не и Девдас - той все още изгаря от страст към нея.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Девдас (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg