Романтични

Малена

• От 0/5


Malena, Италия, 2000 г.

Романтична драма

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Моника Белучи, Джузепе СулфароНосителят на Оскар Джузепе Торнаторе ни отвежда в малко градче в Италия по време на война и хаос, за да ни разкаже за местната красива вдовица Малена и младия Ренато.Малена е една вълнуваща история за най-магическите моменти от юношеството, когато за пръв път се срещаме със сексуалността си, с нуждата да обичаме и отговорностите, които всичко това носи.

Очарователната Малена е наскоро пристигнала в малкото сицилианско селце Кастелкуто. Съпругът й е на война и всяка нейна разходка в селото се превръща в истински спектакъл.

Местните мъже я заглеждат с неприкрита страст, а завистливите им съпруги с явно неодобрение. Малка армия от кльощави тийнейджъри я преследват на велосипедите си, за да се наслаждават на класическата й красота.

Един от тях е Ренато Аморосо, чието богато въображение го прави обсебен от хубавицата. Запален от мечтите си за любов като по  екраните, младежът става тайната сянка на Малена и започва да следи всяко нейно чувствено движение. Най-незначителните детайли в живота й са заредени с еротика в очите на момчето.

Междувременно родителите му правят редица комични опити да го освободят от "греховната" му страст, като затварят прозорците му с дъски и последователно го водят при свещеник, заклинател и накрая при проститутка. Ренато обаче продължава да преследва Малена, дори когато животът й тръгва надолу. Тя се счита за овдовяла и така става все по-уязвима към похотта, завистта и гнева в малкото селце.

Заради Малена Кастелкуто е обхванато от емоционална и еротична буря и скоро баща й се отказва от нея. Вече безпарична, тя е завлечена в канавката от предразсъдъците на провинциалния живот. И така, когато от никъде не се вижда светлина, Ренато намира кураж да помогне на Малена по един неочакван от никого начин.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Малена (2 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg