Романтични

Отново за принцесата и граховото зърно

• От 0/5

Отново за принцесата и граховото зърно

(Once Upon a Mattress), САЩ, 2005 г.


Комедия/Мюзикъл/Романтичен

Режисьор: Катлийн Маршал

В ролите: Карол Бърнет, Трейси Улман, Денис О`Хеър, Зоуи Дешанел, Майкъл Боутмън, Едуард Хибърт, Матю Морисън, Том Смадърс и др.


Много отдавна, в едно малко царство, властната кралица Агравейн постановява, че никой не може да се ожени, докато синът й - Принц Донтлес, не открие истинска принцеса. Нетърпелив да се венчае за любимата си, която е бременна, сър Хари започва да търси принцеса и се връща с непохватната принцеса Уинифред. Удивената кралицата измисля тест, като е сигурна, че Уинифред ще се провали: ако Уинифред усети малко грахово зърно под 20 матрака, тя може да се ожени за принца. Тази нощ, след изморителен бал, Уинифред ляга в леглото върху 20 матрака. Дали тя ще спи спокойно и ще намери ли щастието след това? И когато Уинифред и принц Донтлес се опознават, тя му обещава, че ако премине изпитанието на кралицата, ще се опита да отмени проклятието, което е сполетяло краля - да остане ням, докато "мишката не изяде ястреба”.

Карол Бърнет (Агравейн) и Трейси Улман (Уинифред) са в главните роли в този оригинален телевизионен филм. Двете легендарни актриси са носителки на общо 12 награди „Еми”. В ролята на принца в този нестандартен прочит на приказката за принцесата и граховото зърно се превъплъщава Денис О`Хеър. В очарователния мюзикъл са включени още Зоуи Дешанел, Майкъл Боутмън, Едуард Хибърт, Матю Морисън и Том Смадърс.

С Отново за принцесата и граховото зърно носителката на награда Тони – Катлийн Маршал - прави дебюта си като режисьор на малкия екран. Филмът е третата телевизионна адаптация. По едноименния мюзикъл на Маршъл Беърър, Дийн Фулър, Джей Томпсън и Мери Роджърс. До утвърдените имена като Карол Бърнет – кралица Агравейн, (играла принцеса Уинифред в премиерната сценична продукция), Трейси Улман – принцеса Уинифред, Том Смадърс – крал Секстимус и Денис О’Хеър - принц Донтлес, се нареждат и младите звезди Зоуи Дешанел – лейди Ларкин, и Матю Морисън – сър Хари.

Филмът има две номинации за „Еми” в категориите за костюми и оригинална песен.

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg