Актуално Какво ще се случи...

Започва телевизионната адаптация на култовата кримка на Гай Ричи - „Гепи“

Добави коментар

Злато, обикалящо с години подземния свят на Лондон, вдъхновява създателите на „Гепи“

От 25 април, вторник от 21:00, AXN стартира излъчването на телевизионната адаптация на култовата кримка на Гай Ричи - „Гепи“.

Сценаристът, режисьор и продуцент на сериала Алекс Де Раков е в дома си в Лондон през декември 2015 г. работейки върху идеята за игрален филм, когато получава обаждане от шефовете на мултимедийната платформа на Sony Networks – Crackle. Видеомрежата търси идеи за реализирането на едночасов сериал по култовата кримка на Гай Ричи „Гепи“ за нескопосан обир на диаманти, кокни гангстери, нелегални боксови мачове, ирландски пътешественици и кучета с темперамент.

Реализиран през 2000 г., „Гепи“ е английска кримка от съвсем различна порода - непочтителен, кибритлия и изпълнен с кинематографични издънки, филмът е плод на дългогодишната работа на Ричи като режисьор на музикални видеоклипове, същото място, откъдето и Де Раков стартира.

"Аз съм голям фен на оригиналния филм и на това, което Гай Ричи направи тук в Англия като режисьор", коментира Де Раков.

"Той откри цяла нова вселена по отношение на подхода към  крими жанра като цяло и какво може да се направи, когато работиш с дух и стил. Това е емблематичен филм, хората във Великобритания го обожават и все още говорят за него. Да приема да работя върху  телевизионната адаптация на „Гепи“ беше едновременно смущаващо и вълнуващо за мен. Като човек, посветил живота си на киното, това беше нещо, което наистина исках да направя!“

И се случва така, че зараждащият се игрален филм на Де Ракоф, който той замисля да базира върху кражбата на златни кюлчета от складова база през 1983 година, поема в неочаквана посока. Този обир е един от най-прочутите обири в съвременната британска история, в който повечето от златото (на стойност 26 милиона паунда), остава невъзстановено до ден днешен, въпреки че движението му през престъпния подземен свят е белязано от няколко убийства през десетилетията.

"Винаги съм обичал тази идея, как в продължение на години имаше злато на улицата, което се появяваше ту тук, ту там", казва Де Раков.

„Продължаваше да преминава от ръка в ръка и всеки, който се докоснеше до него, биваше споходен от лош късмет. Никой не знаеше кой го е имал, къде е било, къде щеше да отиде. В един момент осъзнах, че тази градска легенда може да се превърне в чудесна история за първия сезон на "Гепи".

>>>ВИЖТЕ СЪЩО: Рупърт Гринт е в ролята на дребен мошеник в новия сериал по AXN - „Гепи“<<<

Рупърт Гринт е в ролята на дребен мошеник в новия сериал по AXN - „Гепи“

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гепи

Интервю с Дъгри Скот

Интервю с Люк Паскулиано

Рупърт Гринт е в ролята на дребен мошеник в новия сериал по AXN - „Гепи“

Британският актьор Алън Форд участва в “Под прикритие”