Музика Музика и видео

Започна работата по българската песен за Детска Евровизия 2016

Добави коментар

Премиерата на новата композиция ще бъде през месец септември.

В процес на създаване е песента, с която България ще бъде представена на Детска Евровизия 2016. По музиката и текста работи успешният певец и композитор Владимир Ампов-Графа, с продуцентското участие на БНТ.

Песента е с работно заглавие „Вълшебен ден” и задачата на екипа на „Монте Мюзик“ е да вплете в мелодията и текста послание за силата на детските мечти, които могат да превърнат света в по-добро и светло място за живеене.

Лидия Ганева, която ще представи страната ни на международния песенен конкурс тази година, много хареса композицията и вече я подготвя. Владимир Ампов-Графа бе част от журито на националната селекция „Децата на България са супер“ и е запознат с гласовите характеристики на 10-годишната победителка, която зрителите безапелационно избраха след оспорвана надпревара. 

„В момента Влади Ампов е един от най-актуалните композитори у нас. Доверихме се на него, водени от желанието новата песен за Детската Евровизия да бъде с модерно звучене и да е близка до вкуса на тийнейджърската аудитория”, заяви Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент на Детската Евровизия.

Музикантът има зад гърба си много хитове като автор и изпълнител. „Drama Queen“, „A дано, ама надали“, „Домино“, „Дим да ме няма“, „Невидим“, „Чуваш ли ме“, „Ако има рай“ и „Искам те“ са само част от успешните му авторски песни. Ампов е музикален продуцент на новите български музикални звезди Михаела Филева, Дивна, ВенЗи, Прея, Били Хлапето, Виктория Георгиева, Искрен Тончев-Искрата и автор на композиции за голяма част от обичаните български изпълнители, сред които са Мария Илиева, Любо Киров, Орлин Павлов, Белослава, Сантра и Руши Виденлиев. Той е известен с големите концерти, които прави, а в момента работи върху най-мащабния от тях– този на 6 април 2017 г. в зала „Арена Армеец“.

Премиерата на новата българска песен за Детската Евровизия ще бъде през месец септември. С нея 10-годишната харизматична певица ще представи страната ни в 14-ото издание на песенния конкурс, който ще се проведе на 20 ноември в малтийската столица Валета.

Предстоящото телевизионно шоу ще бъде по-различно от познатите досега.  За първи път спектакълът ще се реализира от три локации и ще започне в по-ранен час от обичайното – 17:00 часа местно време. Досега 15 държави са потвърдили присъствие в Детската Евровизия 2016. Участието си в надпреварата подновяват Полша и Кипър, които отново се завръщат в конкурса.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Евровизия , Детска Евровизия

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу