Актуално Други

TV GUIDE - нов телевизионен канал от 1 май

2 коментара

На 1 май стартира най-новият телевизионен канал в мрежата на кабелните оператори – TV GUIDE
TV GUIDE - нов телевизионен канал от 1 майНа 1 май стартира най-новият телевизионен канал в мрежата на кабелните оператори – TV GUIDE

TV GUIDE е първият телевизионен канал в България, чиято основна цел е да информира зрителите за най-интересните събития от телевизионния свят. Каналът има 24-часова програмна схема и е ориентиран към всеки тип аудитория, която предпочита да се забавлява, гледайки телевизия. TV GUIDE предлага на зрителите сами да изберат коя телевизия да гледат, като ги информира по забавен и бърз начин за най-новите телевизионни предавания на малкия екран. Свеж и оригинален, каналът ще презентира разнообразни телевизионни проекти всеки ден.

Като форматна телевизия TV GUIDE се появява за първи път в САЩ като собственост на FOX channels през 1985г., като аналог на първия телетекст. Постепенно каналът се разраства и се превръща в самостоятелна медия, която представя не само телевизионните програми на всички телевизии, но и допълнителна информация за водещите шоу програми, кратки новини на всеки час, информация за различни телевизионни проекти и т.н. 

TV GUIDE е единствената по рода си телевизия в България, която ще предоставя на зрителите информация за най-гледаните прайм тайм телевизионни формати. Това ще включва и ексклузивни матреиали от заснемането им, интервюта с най-обичаните телевизионни лица, мейкинги и интересни събития от пост продукционния им процес. Обект на вниманието на TV GUIDE ще бъдат и не толкова популярни ефирни продукции, чиято аудитория е по-специализирана, като икономически, образователни и документални програми.  

Акцент в програмата на TV GUIDE ще бъдат и новинарските емисии, които ще се излъчват на всеки час. Те ще представят най-важните събития от деня под формата на кратка информация, събрана в 1 минута. На всеки час ще се акцентира и върху спортните събития и времето.

TV GUIDE - нов телевизионен канал от 1 май


В TV GUIDE екранът на телевизора е разделен на две части, като в долната част, в табличен вид се върти барабан с  прграмата на всички телевизионни канали в реално време. В горната част на екрана се излъчват промо анонси на предавания, кратки новини от основни новинарски емисии, информация за времето, рекламни блокове, както и специализирани рубрики. Разделен на две части, екранът на телевизора се превръща в неизчерпаем източник на информация.

В TV GUIDE телевизионните канали могат да популяризират програмите си извън своя собствен ефир, като по този начин телевизията се превръща в допълнителен комуникационен канал за презентация на всички телевизионнни продукти.

TV GUIDE е ориентиран към зрителите, но появата му открива нови полета за реклама. Вече всички телевизионни канали ще могат да промотират предаванията, филмите и сериалите, които излъчват, в ефира на друга телевизия. Каналът предлага на всички медии изключително интересен и оригинален начин да покажат собствените си програми в друг телевизионен ефир.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър