Актуално Какво ще се случи...

Световният хитов сериал „Викингите” в ефира на БНТ1

1 коментар

В неделя – 11 януари, е премиерата на световния хитов сериал „Викингите” в ефира на БНТ1.

В неделя – 11 януари 2015, е премиерата на световния хитов сериал „Викингите” в ефира на БНТ1.

Обществената медия ще покаже 9-те епизода на историческата сага в праймтайм. Те ще бъдат излъчвани всеки последен ден от седмицата от 20:45 часа, веднага след централната емисия „По света и у нас”.

Мащабната филмова продукция е вдъхновена от древноскандинавските легенди и саги, обхващайки периода на ранното Средновековие. Автентичен исторически фон, зрелищни сцени, жестоки нрави, екстремни чувства и талантливи актьори оставиха без дъх милиони зрители по целия свят.

Световният хитов сериал „Викингите” в ефира на БНТ1

Националната телевизия дава възможност и българските зрители да преживеят титаничната битка с времето, с условностите и предразсъдъците, в която влиза легендарният воин Рагнар Лодброк (Травис Фимел). Обаянието му е безспорно, силата на характера – колосална, мечтите  – завладяващи. Той се превръща в емблема на епохата и сякаш прокарва водораздел между доброто и злото, между морала и безчестието. 

Мощната му индивидуалност слага своя отпечатък върху останалите герои и те намират себе си, като се съизмерват с него. Верен на традициите и същевременно носител на радикално новаторски идеи, Рагнар е възприеман от приятелите си като наместник на върховния викингски бог на сътворението – Один.

Завладяващият  исторически сериал е по сценарий на Майкъл Хърст.

В него участват Травис Фимел, Клайв Станден, Катрин Уиник, Джесалин Гилсиг, Гейбриъл Бърн. Режисьори на хитовата продукция са Кен Джироти, Киран Донели, Йохан Ренк.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Викингите

Започва финалният сезон на хитовия сериал „Викингите“ по БНТ 1

Легендарни битки с "Викингите" завладяват ефира на DIEMA