Актуално В програмата

„Стъклен дом” се завръща по bTV Cinema от 1 юни

Добави коментар

Първият български драматичен сериал, заснет по световните стандарти на игралното кино - „Стъклен дом” – ще зарадва зрителите на bTV Cinema от 1 юни
Първият български драматичен сериал, заснет по световните стандарти на игралното кино - „Стъклен дом” – ще зарадва зрителите на bTV Cinema от 1 юни. Милионите почитатели на поредицата ще могат да си припомнят вълнуващата история на Касабови, Атанасови и Жекови всяка събота след 23.00 часа по bTV Cinema. Повторенията ще се излъчват в неделя от 13.00 часа по bTV.

„Стъклен дом” е първата мащабна продукция на bTV, която през 2010 година преобърна представите на зрителите за качествено българско телевизионно кино. Историята за една голяма любов, едно голямо престъпление и един голям бизнес събра милиони зрители пред екрана на bTV в продължение на 5 сезона и се превърна в едно от най-коментираните телевизионни събития за последните няколко години. Успехът на „Стъклен дом” възроди българската киноиндустрия и стимулира всички останали телевизии да развиват жанра телевизионно кино. Младите актьори в поредицата се превърнаха в новите български кинозвезди.

В „Стъклен дом” зрителите проследяват историите в живота на няколко поколения, които преминават през драматични обрати, любов и интриги. Не липсват и комичните и забавни моменти. Героите на сериала са три семейства, които притежават най-големия мол в София. Те живеят в лукс, за който всеки човек в България си мечтае. Но зад привидния им разкош се крият много разочарования, мечти, любов, предателства и болка.


В първи сезон главният герой Камен Касабов (Калин Врачански) се връща в България за първи път след 18 години, за да се срещне с баща си Димитър Касабов (Стефан Данаилов). С неговото завръщане се променят и объркват плановете и животите на всички герои. Постепенно ще стане ясно, че родителите са оплетени в много интриги и тайни. А децата им са принудени да се справят с проблемите си и да пораснат сами.

В първи сезон на „Стъклен дом” участват Калин Врачански, Елена Петрова, Стефан Данаилов, Атанас Атанасов, Юлиан Вергов, Радина Кърджилова, Георги Кадурин, Яна Маринова, Десислава Бакърджиева, Стефка Янорова, Красимир Радков, , Бойко Кръстанов, Луиза Григорова, Явор Бахаров, Александър Кадиев, Антоний Аргиров и други.
Изпълнителен продуцент на „Стъклен дом” е Камера, в лицето на Димитър Гочев, Димитър Митовски и Росен Цанков. Главен сценарист е Теодора Василева. Режисьори са Виктор Божинов, Петър Русев, Димитър Гочев, Зоран Петровски и Петър Петров. Оператори са Александър Станишев и Ненад Бороевич.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стъклен дом

С любими лица и нови проекти bTV изпраща 2015 и посреща новата 2016 година

bTV Cinema, Lady и Comedy повтарят 3 български сериала

Шаки изтезава Камен, прониква в спалнята на Боряна - в „Стъклен дом: Спасението”

Ще съблазни ли Боряна Шаки в „Стъклен дом: Спасението”

Ще убие ли бомбата Димитър и Камен Касабови - в „Стъклен дом: Спасението”