Филми Уестърни

Скитник в платата

Добави коментар

Вторият филм на Клинт Истууд като режисьор (и негов пръв уестърн) е вариация по темата "мъжът без име". Самият той играе скитник, наричан просто Странника.

High Plains Drifter, САЩ, 1973

Уестърн

Режисьор: Клинт Истууд
В ролите: Клинт Истууд, Върна Блум, Мариана Хил

Скитник в платата / Клинт ИстуудВторият филм на Клинт Истууд като режисьор (и негов пръв уестърн) е вариация по темата "мъжът без име". Самият той играе скитник, наричан просто Странника. Той пристига с коня си в пустинния град Лаго, където тутакси е нападнат от трима стрелци. Възстановил се с помощта на местното джудже Мордекай (забележителна роля на Били Къртис), Странника е нает от уплашените местни жители да пропъди насилническата банда бивши затворници, която ги тормози.

След като обучава хората как да се отбраняват и ги инструктира да боядисат целия град в червено и да го преименуват на Ад, Странника изчезва. Той се появява отново с поредното нападение на мародерите и не само въздава справедливост, но и предава на местните суров урок за моралната ангажираност. Дали той е фигура от тяхното минало или нещо като свръхестествен отмъстител?

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Скитник в платата