Филми Уестърни

Смълчан език

Добави коментар

Нямата индианка от племето кайова „Смълчан език” е изнасилена от Иймън Маккрий, собственик на пътуващото шоу „Кикапу” и продавач на фалшиви лекарства. Впоследствие Иймън иска да изкупи греха си и се жени за нея, като се надява тя да му прости

Silent Tongue,Франция Нидерландия Великобритания ,1994


уестърн


Режисьор: Сам Шепърд

Актьорски състав: Ричард Харис (Прескът Роу), Шийла Туси (Обони/Призрака), Алън Бейтс (Иймън Маккрий), Ривър Феникс (Талбът Роу), Дермът Мълрони (Рийвс Маккрий) и други

Смълчан език


Нямата индианка от племето кайова „Смълчан език” е изнасилена от Иймън Маккрий, собственик на пътуващото шоу „Кикапу” и продавач на фалшиви лекарства.

Впоследствие Иймън иска да изкупи греха си и се жени за нея, като се надява тя да му прости. Вместо това „Смълчан език” стоварва горчиво възмездие посредством своите две дъщери Обони и Велада.

В началото на филма Обони е вече мъртва, но нейният скърбящ съпруг Талбът отказва да се раздели с тялото й. Опитвайки се да облекчи мъката му, баща му Прескът отива при Иймън с молба да купи от него втората дъщеря – Велада, убеден, че само тя може да замести своята сестра Обони в очите на Талбът.

Доведеният брат на Велада – Рийвс, се противопоставя на планираната сделка. В крайна сметка, Прескът отвлича Велада и избягва. Преследват го не само Рийвс и Иймън, но и духът на Обони.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Смълчан език