Актуално В програмата

AXN с трети сезон на „Шерлок”

Добави коментар

Шерлок Холмс се завръща в три вълнуващи нови епизода на екрана на AXN България!

От 7-ми март в три поредни петъка от 21:00 ч., AXN ще излъчи третия сезон на британската телевизионна криминална драма „Шерлок” - една съвременна интерпретация на детективските истории на героя на Сър Артър Конан Дойл – Шерлок Холмс. Създатели са Стивън Мофат и Марк Гатис, а главните роли са поверени на Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман.

Идеята на Мофат и Гатис за модерна версия на историите на Конан Дойл, включва възможността Шерлок да използва модерни техологии, с които да си служи в разрешаването на сложните престъпления. В ролята си на създатели на сериала всеки от тях пише сценария за една от сериите на сезон. Третата серия се пише от Стивън Томсън. „Хартсууд Филмс” продуцира сериала, който се излъчва по BBC. Основно снимките са в Кардиф, но се снима и на други места. За външните снимки на дома на Холмс и Уотсън - улица „Бейкър” 221 Б, се използа северната част на улица „Гауър” в Лондон.

AXN с трети сезон на „Шерлок”

„Шерлок” проследява детектива Холмс, който помага на полицията и основно на инспектор Грег Лестрад (Рупърт Грейвс) в ролята си на консултант при разкриването на различни престъпления. Съквартирантът му, д-р Джон Уотсън, който току-що се е върнал от военна служба в Афганистан е дясната ръка на детектива.

Първият от трите нови епизода на "Шерлок" ни пренася напред, две години след финала на предишния сезон, когато, принуден от врага си Мориарти, прочутият детектив се самоубива. Разбира се, гибелта му се оказва инсценирана и Джон Уотсън не приема много лесно този факт! Епизодът заварва Джон и Шерлок отново заедно, изправени пред предстояща заплаха надвиснала над Лондон! Ще успеят ли двамата приятели да разрешат проблемите помежду си навреме, за да спасят британския народ?

Във втория епизот, Шерлок се изправя срещу най-голямото си предизвикателство, докато произнася реч като кум на сватбата на Джон. Оказва се, че нещата съвсем не са толкова спокойни, колкото изглеждат на пръв поглед! Смъртоносна опасност дебне наблизо, а някой може да не стигне жив до първия танц на младоженците... Шерлок трябва да благодари на шаферките, да разреши случая и да спре убиеца!

AXN с трети сезон на „Шерлок”

Покрай случай с откраднати писма, Шерлок Холмс попада случайно на Чарлз Аугъстъс Магнусен - мъж, който истински ненавижда! Как ще се справи с враг, роден професионалист в изнудването, който познава слабите места на всеки един член на висшето общество в западния свят, ще разберем в епизод 3.

Сериалът се радва на изключително позитивни отзиви, като много от критиците оценяват високо сценария, играта и режисурата. „Шерлок“ е номиниран за множество награди, сред които за наградите БАФТА и Еми, и печели някои от тях в различни категории.

Сериалът е излъчен в над 180 страни.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Шерлок , Бенедикт Къмбърбач

Интерво на актьора Мартин Фрийман

С втори сезон на „Кадифе“ започват хитовите сериали по БНТ1

„Шерлок” се завръща по AXN

Шерлок зад кадър (снимки)

Бенедикт Къмбърбач в Esquire