Актуално Други

Шерлок Холмс на Робърт Дауни младши може да се завърне в телевизионен сериал

Добави коментар

HBO Max и Warner Bros. искат да създадат филмова телевизионна вселена около Шерлок Холмс на Робърт Дауни младши. Стриймърът е в начална фаза на разработване на два нови сериала по любимите детективски истории на сър Артър Конан Дойл.

Робърт Дауни младши изигра известния детектив в игралния филм на Гай Ричи - “Шерлок Холмс ” от 2009 и продължението му от 2011. Сега той ще бъде изпълнителен продуцент на двата сериала за HBO Max. Не е ясно дали Дауни ще се завърне в ролята на Шерлок, тъй като и двата проекта са в ранен етап на разработка.

Според Deadline спинофите на "Шерлок Холмс" ще се въртят около герои, които все още не са представени във филмите. Планът бил персонажите да са част от отдавна трета част на поредицата. Третият филм се забави заради пандемията и засега не се знае дали ще бъде заснет. Допълнителни подробности, включително сюжета и това колко свързани биха могли да бъдат двата потенциални сериала, се пазят в тайна.

Тези сериали няма да са първата телевизионна адаптация на творчеството на сър Артър Конан Дойл. Шерлок Холмс държи световния рекорд за най-често изиграван литературен герой в историята на киното и телевизията, като в роля са влезли повече от 75 актьори. Бенедикт Къмбърбач изигра едноименния детектив в четири сезона на "Шерлок", а "Елементарно, Уотсън", в което участват Джони Лий Милър като Холмс и Луси Лиу като д-р Уотсън, продължи седем сезона. Netflix пусна за един сезон и сериала The Irregulars, базиран на банда улични тийнейджъри във викториански Лондон, които са манипулирани да разкриват престъпления за зловещия доктор Уотсън и неговия мистериозен бизнес партньор, мистериозня Шерлок Холмс.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , HBO MAX

Нетфликс ни връща в 14-ти век с пикантния сериал "Декамерон"

"Severance" се завръща на 17 януари

VOYO предлага нови стрийминг изживявания от 5 юли

Max с втори официален тийзър за „Пингвинът“ с Колин Фарел

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“