Актуално Други

Разработва се сериал по култовата класика “Гатака”

Добави коментар

Работи се по телевизионен сериал адаптация на емблематичният научнофантастичен филм "Гатака".

Американския канал Showtime работи по рибут на култовия научно-фантастичен филм "Гатака" от 1997 г.

Хауърд Гордън и Алекс Ганса са ръководители на проекта. Талантливото дуо е най-известно с работата си по признатия от критиката сериал "Вътрешна сигурност”.

Действието на филма "Гатака", режисиран от Андрю Никол, се развива в мрачно бъдеще, в което генното инженерство е създало общество, в което хората са съдени и дискриминирани въз основа на тяхната ДНК. Сюжетът проследява историята на мъж на име Винсент, изигран от Итън Хоук, който е роден без генетичните подобрения, които са получили неговите връстници. Въпреки това Винсънт мечтае да стане астронавт и успява да се внедри в корпорацията "Гатака", компания за космически изследвания, като се представя за генетично по-висш човек. Хоук участва във филма заедно с Ума Търман, Джуд Лоу, Алън Аркин, Лорен Дийн, Ърнест Боргнин, Гор Видал и Ксандър Бъркли.

Въпреки слабите си резултати в бокс офиса- само 12,5 млн. долара приходи, филмът събира верни последователи и придобива статут на култова класика.

Според "Холивудски репортер" рибутът на "Гатака" е в процес на разработка от известно време. Телевизионният сериал вероятно ще разглежда същите теми за генното инженерство и дискриминацията, но със съвременен привкус.

Според Deadline действието на сериала ще се развива едно поколение след филма, когато генното инженерство е станало още по-напреднало.

Феновете на оригиналния филм несъмнено ще се вълнуват да видят как новият сериал ще разгледа идеите на филма в съвременен контекст. Зрителите могат да очакват сложна и провокираща размисъл история, която ще постави под въпрос възгледите им за това какво означава да бъдеш човек.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Гатака

HBO разработва сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен

Какво да гледаме в HBO Max през февруари

Всичко, което знаем за втория сезон на "Домът на дракона"

Изабела Мерсед се присъединява към "The Last of Us: Последните оцелели"

„Васил“ вече е в HBO Max