Актуално Други

Първи официални снимки на “Домът на дракона”

Добави коментар

Ето първите официални снимки на дългоочакваната предистория на "Игра на тронове" - “Домът на дракона”.

По-долу са снимките на Мат Смит като принц Деймън Таргариен, Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен, Стив Тусан като лорд Корлис Веларион , Оливия Кук като Алисент Хайтауър и Рис Ифанс като Ото Хайтауър.


Мат Смит като принц Деймън Таргариен и Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен

Мат Смит като принц Деймън Таргариен и Ема Д'Арси като принцеса Рейнира Таргариен

© HBO

Принцеса Рейнира Таргариен: Тя е първородно дете на краля, има чиста валирийска кръв и е драконов ездач. Мнозина биха казали, че Рейнира е родена с всичко... но не е родена мъж.

Принц Деймън Таргариен: По-малък брат на крал Визерис и наследник на трона. Ненадминат воин и драконов ездач, Деймън притежава истинската драконова кръв. Но се говори, че когато се роди Таргариен, боговете хвърлят монета във въздуха...

Стив Тусан като лорд Корлис Веларион

Стив Тусан като лорд Корлис Веларион

© HBO

Лорд Корлис Веларион, "Морската змия": Лорд на дом Веларион, валирийски род, толкова стар, колкото и дом Таргариен. Като "Морската змия", най-прочутият морски авантюрист в историята на Вестерос, лорд Корлис изгражда дома си в могъща фамилия, която е по-богата дори от Ланистърите и която претендира за най-големия флот в света.

Оливия Кук като Алисент Хайтауър и Рис Ифанс като Ото Хайтауър

Оливия Кук като Алисент Хайтауър и Рис Ифанс като Ото Хайтауър

© HBO

Алисент Хайтауър: Дъщерята на Ото Хайтауър, ръката на краля, и най-красивата жена в Седемте кралства. Отгледана е в Червената крепост, близо до краля и най-близкото му обкръжение; притежава както дворцова грация, така и остър политически нюх.

Ото Хайтауер: Ръката на краля, сер Ото служи лоялно и предано както на краля, така и на кралството му. Според него най-голямата заплаха за кралството е братът на краля, Деймън, и неговата позиция на престолонаследник.

“House of the Dragon” | “Домът на драконът” е създаден от автора на Игра на тронове Джордж Р. Р. Мартин и Райън Кондал. Слоганът на сериала ще бъде „Огънят ще царува“ ("Fire Will Reign”), като се позовава на факта, че Таргариените са използвали силата на своите дракони, за да поемат контрола над Седемте кралства и да започнат царуване, което продължава три века. Първият сезон на сериала ще има 10 епизода. Мигел Сапочник, спечелил Еми за епизода "Battle of the Bastards", ще режисира пилотния и допълнителни епизоди. Сапочник и Кондал ще играят ролята на шоурънъри.

Премиерата на "Домът на дракона" е планирана за 2022 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Домът на дракона , Игра на тронове , Стрийминг , HBO GO , House of the Dragon

“Уонка“ със стрийминг премиера на 8-ми март в HBO Max

"Рицарят на седемте кралства" галопира към HBO през 2025

Хари Потър се завръща с нов сериал през 2026

“Аквамен и изгубеното кралство” със стрийминг премиера на 27 февруари в HBO Max

HBO разработва сериал за завладяването на Вестерос от Егон Таргариен