Актуално В програмата

Празнично изнесено студио в ефира на bTV за 24 май

Добави коментар

Празнично предаване „За буквите“ с водещи Светослав Иванов и Денислав Борисов ще излъчи bTV от 9:30 до 12:00 часа по повод 24 май, с което ще проследи честванията на празника в цялата страна.

Програмата на телевизията в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност включва още тематични изнесени студиа за емисиите на bTV Новините, финал на най-новия български сериал „Белези“ и специално издание на „Неразказано в историята“.

Светослав Иванов ще посрещне в студиото на bTV едни от най-популярните и уважавани хора на словото, изкуството и културата. Сред тях са писателите Георги Господинов, Захари Карабашлиев и Георги Бърдаров, актьорите Даниел Цочев и Малин Кръстев, както и признати учители, и зрелостници, приети в престижни световни университети.

От специално изнесено студио пред Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“ водещият Денислав Борисов ще направи зрителите съпричастни с честванията на празника в цялата страна, а кореспондентите на bTV Новините във Великобритания и Германия ще разкажат историите на наши сънародници и чужденци, които обичат и пазят българския език и дух. И още - репортерите на bTV ще срещнат зрителите с бежанци, за които България е станала втора родина, ще разкажат кое е селото, наречено „Българският Кеймбридж“ и ще отведат всички пред малкия екран в първите читалища у нас.

Историята на „Завещанието на Евлоги Георгиев” ще запознае зрителите на bTV с живота на най-богатия българин за своето време и неговия завет. Специалният епизод от документалната поредица „Неразказано в историята“ ще започне в 20:00 часа в празничния ден.

От 21:00 часа bTV ще излъчи финала на най-новия български сериал „Белези“. Вера Йорданова, Анастасия Лютова, Пенко Господинов, Валентин Ганев, Ирен Кривошиева, Стоян Радев, Албена Колева, Ирина Атанасова, Иво Аръков, Виттория Николова, Балена Ланджева и други любими български лица ще сложат финал на историята, която грабна зрителите със своя дълбоко емоционален и драматичен разказ за две сестри, разделени от мечтите, амбициите и любовта си.

По традиция в 22:30 ще започне „Шоуто на Николаос Цитиридис“, а специален гост в него ще бъде любимата певица на поколения българи – Силвия Кацарова. Късната емисия на bTV Новините от 24 май ще бъде с нов начален час – 23:00.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Белези , Неразказано в историята , Шоуто на Николаос Цитиридис

Сръбската звезда Теа Таирович блести в "Шоуто на Николаос Цитиридис"

Веселин Маринов е специален гост в „Шоуто на Николаос Цитиридис“

Ексклузивно: Азис и Галена специални гости в „Шоуто на Николаос Цитиридис“

Андреа е звездата в „Шоуто на Николаос Цитиридис“

Димитър Бербатов – със специално участие в „Шоуто на Николаос Цитиридис“