Актуално Какво ще се случи...

Полицейско партньорство на ръба в новия сериал „Смъртоносно оръжие“

Добави коментар

Критични ситуации, инфарктно взети решения, отмъщение, преследвания и прелюбопитни разследвания очакват зрителите на новия сериал „Смъртоносно оръжие“

„Екшън в 8“ ще представя само премиерни за България сериали,
всеки делничен ден в 20:00 г. по bTV Action

Критични ситуации, инфарктно взети решения, отмъщение, преследвания и прелюбопитни разследвания очакват зрителите на новия сериал „Смъртоносно оръжие“. Премиерният за България първи сезон започва на 6 декември по bTV Action и ще се излъчва всеки делничен ден в 20:00 ч. Каналът на bTV Media Group открива новата си рубрика „Екшън в 8“,  която ще представя само премиерни продукции.

Смъртоносно оръжие

„Смъртоносно оръжие” разказва историята на едно класическо полицейско дуо – Ригс и Мъртоу, работейки в ритъма на изпълнения с престъпления модерен Лос Анджелис. След смъртта на младата си съпруга и нероденото си дете, бившият морски детектив Мартин Ригс (Клейн Крауфорд) се премества в Калифорния, за да започне отначало в полицейския отдел на Лос Анджелис. Негов партньор е Роджър Мъртоу (Деймън Уейънс), тъкмо завърнал се на работа след почти фатален инфаркт.

От момента, в който се срещат, става ясно, че партньорството им е обречено – Ригс следва инстинкта си, докато Мъртоу следва разумната техника. Но по време на първия им случай, Ригс въвлича Мъртоу в преследване и престрелка с търговци на наркотици и по-възрастният полицай се чувства жив за първи път от толкова години.

Същевременно, Ригс разбира защо Мъртоу иска да се прибере жив всеки ден – той има семейство и новородено бебе. Докато разследването приключва, Ригс осъзнава, че може би е намерил нещо, за което си струва да живее – партньор и приятел в лицето на Мъртоу. Дори Мъртоу смята, че партньорството им може и да се получи. Само ако Ригс не го убие пръв…

„Много харесах сценария, когато го прочетох, споделя Деймън Уейънс. В самия Мъртоу намирам човек, който има нужда от приключения. Преди време преживях мозъчна операция. След такава случка е трудно да се включиш в предишното си всекидневие и да живееш отново. Мисля, че точно там се намира и самия Мъртоу. Това е герой, който вече е познат на публиката. Ако решиш да имитираш вече познатото, си загубен. Затова трябва да се стараеш всеки ден и да дълбаеш в характера на героя”.

„Честно казано, не бях заинтересован да участвам в поредица като тази, разкрива Клейн Крауфорд. Без въобще да прочитам сценария, казах, че не искам да се снимам. Смятах го за неуважително да искаш да повториш филм, който е преживял такъв успех. Но те бяха много настоятелни. Разбрах, че продуцентите на поредицата са минали през поне 30 актьора преди отново  да ми предложат да работя с тях. Прочетох част от сценария и разбрах, че съм бил на крачка от загубата на нещо специално”.

Смъртоносно оръжие

Любопитни факти:

  • В пилотния епизод, в началото виждаме жената на Ригс – Миранда, която маха на съседа докато полива цветята. А къщата зад съседа е къщата, където Мъртоу е живял във филмите на „Смъртоносно оръжие”.
  • Деймън Уейънс, в ролята на Мъртоу, взима роля и в „Последният бой скаут”, който също както „Смъртоносно оръжие” е филм на Шейн Блек.
  • Премиерата на сериала е точно 29 години след премиерата на филма „Смъртоносно оръжие” през 1987 г.
  • В последния епизод на първи сезон, по време на завършването, едно име е извикано – Майкъл Кайл. А това е име на герой, изигран от Деймън в „Моята жена и дете”.
  • В трети епизод на първи сезон крадци обират камион пълен с оръжия, по същия начин както крадците в „Жега” (1995 г.). Тод Ливайн е в ролята на шофьора на камиона, който още е играл и Боско, един от полицаите в екипа на Ал Пачино в „Жега”.
  • Във финалния епизод на първи сезон Ригс нарича Мъртоу (Деймън Уейънс) „непробиваем”.  През 1996 г. Уаянс играе заедно с Адам Сандлър във филм „Непробиваем”.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Смъртоносно оръжие , Екшън в 8

Сериалът „Смъртоносно оръжие“ завладява ефира на bTV