Актуално В програмата

Новият герой на авторката на „Хари Потър“ Корморан Страйк завладява ефира на bTV

• • 1 коментар

От 11 декември (понеделник) премиерно в национален ефир тръгва хитовата британска поредица „Случаите на Корморан Страйк“ (Strike), базирана на криминалните бестселъри на авторката на „Хари Потър“ – Дж. К. Роулинг.

Писателката публикува романите за новия си герой – частен детектив Корморан Страйк – под псевдонима Робърт Галбрейт, а нетипичният персонаж е екранизиран в супер успешен сериал. Зрителите на bTV ще могат да се насладят на епизодите му от 11 декември (понеделник), всяка делнична вечер от 22:00 ч.

В центъра на историята е Корморан Страйк (Том Бърк) – ветеран от войната, който работи като частен детектив в малък офис на улица „Денмарк“ в Лондон. Въпреки че животът му е в пълен безпорядък и е белязан както от физически, така и от психически травми, Страйк използва своя нюх и проницателност, за да разкрива престъпления, с които дори полицията не успява да се справи.

Рамо до рамо до Корморан е неговата ентусиазирана асистентка Робин Елакот (Холидей Грейнджър), която започва работа при него с уговорката за временна позиция. Скоро обаче тя започва да подрежда хаотичното му ежедневие учудващо добре и се превръща в незаменим помощник в разследванията му.

Всеки от сезоните на „Случаите на Корморан Страйк“ носи името на съответния роман. Пилотният проследява събитията в първата книга – „Зовът на кукувицата“, а историите от следващите две книги оживяват в сезоните „Копринената буба“ и „В служба на злото“.

В ролята на Корморан Страйк влиза английският актьор Том Бърк, а партньорката му Робин е изиграна от ослепителната Холидей Грейнджър. Дж. К. Роулинг е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Бен Ричардс, Рут Кенли-Летс, Нийл Блиър и Елизабет Килгариф.

Не пропускайте „Случаите на Корморан Страйк“ – от 11 декември, всяка делнична вечер от 22:00 ч. по bTV!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Случаите на Корморан Страйк

Без турски сериали по bTV! Къде може да гледате „Опасно изкушение“?

3 филма и 6 сериала по книги в HBO GO за празника на писмеността