Актуално Други

Нов завладяващ тийзър на "Фондацията"

Добави коментар

Днес Apple TV+ обяви датата на световната премиера на "Фондацията" и представи чисто нов тийзър на епичната сага от шоурънър и изпълнителен продуцент Дейвид С. Гойер .

Тийзърът показва огромния обхват и мащаб на очакваната с нетърпение нова оригинална поредица на Apple, която е първата в историята екранизация на емблематичната и награждавана поредица научнофантастични романи на Айзък Азимов.

Първият сезон на "Фондацията" от 10 епизода ще дебютира в целия свят в Apple TV+ на 24 септември 2021 г. с първите три епизода, последвани от по един нов епизод седмично всеки петък.

© Apple TV+
"През десетилетията, откакто поредицата "Фондацията" е отпечатана за първи път, пророческата научнофантастична творба на Азимов никога не е била по-актуална от сега", казва Гойер. "Когато растях, обожавах "Фондацията" и мечтаех един ден да я видя на екран - но един пълнометражен филм не ми се струваше достатъчно голям, за да обхване тази амбиция. Благодарение на по-широкия обхват на стрийминга и ценното партньорство с Apple и Skydance, ние сме в състояние да пренесем поредицата на екран по начин, който наистина я прави чест. 'Фондацията' винаги е била на върха на списъка ми с желания и за мен е чест, че мога да играя роля в това най-накрая да я реализирам. Независимо дали сте почитатели на романите или просто някой, който жадува за умопомрачителен епос, аз съм развълнуван да споделя с вас това, което сме създали."
© Apple TV+

Когато революционерът д-р Хари Селдън предсказва предстоящото падение на Империята, той и група верни последователи се отправят към далечните краища на галактиката, за да създадат Фондацията в опит да възстановят и запазят бъдещето на цивилизацията. Разгневени от твърденията на Хари, управляващите Клеони - дълга линия от клонинги на императора - се опасяват, че влиянието им върху галактиката може да отслабне, тъй като са принудени да се съобразяват с потенциалната реалност да загубят наследството си завинаги.

С участието на номинираните за наградата "Еми" Джаред Харис и Лий Пейс, както и на изгряващите звезди Лу Лобел и Лия Харви, това монументално пътешествие. В оригиналната драма на Apple участват още Лора Бърн, Терънс Ман, Касиан Билтън и Алфред Енох.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Apple TV+ , Фондацията

HBO Max се превръща в Max

Първи тийзър на DUNE: PROPHECY

"Домът на дракона": Нов трейлър разкрива епичната битка за Железния трон

“Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” се завръща през август

Нетфликс работи по сериал по романа "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес