Актуално В програмата

Николина Чакардъкова в „Горещо”, 24 октомври от 22:40 часа

Добави коментар

„Аз имам шанса да живея втори живот! Да осъзная първия си и да продължа напред – с още по-голяма вяра и сила!” – Разказва Николина Чакардъкова в „Горещо”

„Аз имам шанса да живея втори живот! Да осъзная първия си и да продължа напред – с още по-голяма вяра и сила!” – Разказва Николина Чакардъкова в „Горещо”

Николина Чакардъкова в „Горещо”Тази събота, 24 октомври от 22:40 часа специален гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е Пиринската магьосница – Николина Чакардъкова.

„Искам да те поздравя специално от моя син, който е двадесетгодишен! Ти си първата жена, в която той се влюби!” – изненадва Николина Чакардъкова водещата на „Горещо”. В едно много откровено и музикално интервю тя разкрива каква всъщност е жената зад певицата и разказва за преживяната съвсем наскоро тежка операция.

През последните години Николина Чакардъкова не успява сама да се справи с килограмите и прибягва до помощта на пластичната хирургия – поставя си гастрален пръстен. След поставянето му се появява дразнеща болка в коремната област и тя отива на консултация.

Докторът е категоричен, че причината не е в гастралния пръстен. Следват пълни изследвания... „Докторът, който ме гледаше на видеозон ми каза: „Николина, имаш голяма киста в бъбрека!” По физиономията аз разбрах, че не е киста и само го попитах: „Докторе, имам ли разсейки?”

Диагнозата ѝ се потвърждава и във Военна болница в София, където докторът ѝ казва: „За съжаление не можем да направим само някаква безболезнена и невидима интервенция! Това е класическа операция – голям разрез, махане на ребро... Всичко, което трябва...” „Имаше момент, в който си задавах въпроса: „Защо на мен се случи?!” – признава Николина Чакардъкова.

Николина Чакардъкова в „Горещо”


„Аз искам да живея! За мен животът е едно голямо богатство!... Аз обичам децата си – искам да съм с тях!” Тя не губи време и за по-малко от седмица след поставяне на диагнозата се подлага на операция.

 

Миговете преди нея са най-тежки: „Правиш си анализ на живота – дали си бил добър, дали си оставил нещо след себе си, дали си живял пълноценно!... Страшничко е! Ако нямаш нещо, за което да се хванеш, което да те закрепи, сигурно човек рухва и много ще го е страх!... Аз вярвах, че от утре, колкото и да е трудна и тежка операцията, колкото и в първите дни да си зле, то час след час ти започваш нов живот!... И ето – минава трети месец, а само раната леко ми напомня какво се е случило. Всичко отминава! Аз съм готова вече и за сцената!”

Николина Чакардъкова среща мъжа си в Гоце Делчев
, където завършва технически техникум: „Аз бях много щастлива, че хванах най-личния ергенин от Гоце Делчев!” Тя дори напуска ансамбъл „Пирин”, за да бъде до любимия си Димитър, с който са женени повече от двадесет години.

Работи като продавач-консултант в магазин „Детски свят”, а докато гледа децата си се научава да шие гоблени. Но в малкия град няма ателие, в което да рамкират гоблените и тя решава да изучи занаята и да прави рамки за гобленарките от Гоце Делчев. Идва в София при един майстор, който обаче отказва да я обучи. Николина Чакардъкова сяда на стълбите пред вратата му и прекарва осем часа, без да помръдне.

Майсторът, впечатлен от упоритостта й, ѝ предава занаята си и тя открива свое ателие в Гоце Делчев. Професионалната насока в певческата ѝ кариера идва от поканата на един неин съсед – музикант, който я кани да пее с неговия оркестър в заведения: „Как ще дойда в оркестъра да пея в ресторанта!... Аз досега това не съм го правила! Аз пея в ансамбъл – на сцена, сгушена сред всички, чат-пат едно соло могат да ти дадат...” Това е един от най-хубавите ѝ периоди – не пее поп-фолк, залага на българската естрада и народната музика.

„Ето така тръгнах – малко наивно, от малкия град, никой не те познава...” В началото на кариерата ѝ не знаели, че е българска изпълнителка - в една телевизия дори довели преводач от македонски за интервюто с нея..

Каква е била тежката диагноза, поставена на Николина Чакардъкова и как се е преборила с коварната болест? Кой е човекът до нея по време на борбата ѝ с болестта и за какво най-много е съжалявала, минути преди да легне на операционната маса?

 „Горещо”, събота, 24 октомври 2009г., 22:40 часа, Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“