Актуално Какво ще се случи...

Моето име е Мелек, еп. 147: Ще има ли годеж между Дефне и Йомер?

Добави коментар

Докато в конака са започнали приготовленията за годежа, Дефне съобщава на Йомер, че иска да отложат годежа. Сеит Али в отчаянието си разкрива на Джумали, че Мелек е тежко болна. Дали Джумали ще размисли и промени мнението си за годежа на Йомер и Дефне. Вижте какво ще се случи в еп. 147 на турския сериал „Моето име е Мелек“, който може да гледате от 21:00 часа на 16 април 2024 по Diema Family.

НА КРАТКО какво се случва в еп. 147 на „Моето име е Мелек“, който може да гледате от 21:00 часа на 16 април 2024 по Diema Family.

Докато в конака са започнали приготовленията за годежа, Дефне съобщава на Йомер, че иска да отложат годежа. Сеит Али в отчаянието си разкрива на Джумали, че Мелек е тежко болна. Дали Джумали ще размисли и промени мнението си за годежа на Йомер и Дефне.

Фунда отвежда Аслъ при бижутера, който обвини Керем в кражба, и изисква да види записите от камерите. Така се разкрива, че именно Емре е откраднал часовника и го е сложил в чантата на Керем.

Всичко за "Моето име е Мелек"

Мирза разговаря с Халил. Той се опитва да накара Халил да разбере, че не може да се принизи до нивото на Кенан и Алпай. Халил се съгласява, но казва, че докато не успее да докаже, че цялата тази мръсна работа и подмолни действия идват от тези двамата, ще продължава да се ядосва и беснее. Мирза му отговаря, че точно това искат тези двамата. Мирза казва, че знае какъв е Алпай, но не може да разбере Кенан.

-Ти го удряш по главата и той се обръща, за да успокои Алпай... Тези хора се опитват да правят капани – добавя Мираза - успокой се заради Мелек! Халил казва, че това е единственото нещо, което го държи.

Мелек излиза рано от конака и се отправя към конака на Ширхан. Тя е отвън, когато Джумали отваря вратата. Мелек се опитва да му обясни, че виновни са Кенан и Алпай и че не може да наказва Йомер и Дефне за това. Джумали казва, че наказанието, което той е дал на внука си, не я засяга. Мелек се опитва да обясни, че Йомер заминава, а тя от опит знае, че носталгията по дома и съжалението е толкова тежка, че не може да се носи.

-Всеки ден ще си казва, ако можех, ако можех, ако можех, ако не можех, ако можех да върна времето назад. Ако можех само да поправя нещата, които разруших, ако можех да прегърна още по-силно тези, които оставих! Разкаянието е най-тежкият товар. Ще изпратиш ли Йомер без твоите молитви и без твоето разрешение? Знаеш ли какво е да умираш всеки ден от копнеж по дома?

-Какво стана с Халил, когато ти си замина, нали той всеки ден умираше? – отвръща Думали. - Сега си по мъдряла и се опитваш да защитиш Йомер?

-Не, не.

-Какво право имаш да стоиш тук, пред мен?

Мелек му отговаря, че единственото, за което го моли, е да не си изкарва гнева върху децата. Джумали ѝ казва, че не той е този, който им причинява вреда, а тя. Нейните грехове са отворили пропаст между него, Сеит Али и децата.

Мелек се прибира вкъщи, където всички седят мрачно наоколо. Нефизе казва на всички да престанат да бъдат толкова мрачни, не са изгубили живота си.

-Няма да позволим на този неуспех да ни повали и ще продължим по правия път - казва Нефизе.

Сеит Али се съгласява със сестра си, че е права и им казва да съобщят на Йомер да дойде в конака тази вечер и да поиска ръката на Дефне.

Мелек споделя за притесненията си за Йомер и Дефне, ако продължат с годежа без съгласието на Джумали и Зюмрют. Нефизе казва, че тя също се чувства притеснена, но поне могат да бъдат сигурни в подкрепата на цялото семейство от страна на Дефне, за разлика от времето, когато Мелек е заминала и е страдала сама в Германия.

-Ще стане това, което трябва да стане, и Мелек трябва да държи главата си високо, така че Дефне и Йомер да не почувстват, че въпросната вечер не е вълнуваща.

Фунда, която е каза на Алпай, че иска да има дете от него, камерата ни показва, как взима противозачатъчните си хапчета, когато Алпай е извън стаята.

В школата Вилдан получава букет цветя от Кенан, които бърза да постави във вода. Халил идва при Мелек и ѝ казва, че отново се е скарал с Кенан. Вилдан го подслушва, а след това казва на Мелек, че Кенан им отмъщава за смъртта на сина му. Първо се прицелил в Хана, а след това е тръгнал да се разправя с тях, но Халил няма да му позволи да успее.

Мелек го моли, да не си навлича неприятности, а Халил казва, че ще видим дали те ще навлекат неприятности на него или той на тях. Мирза се включва, за да каже, че го правят нарочно. Те искат Халил да разбие магазина им, Джумали да получи инфаркт и дюкянът да фалира.

-От друга страна - казва Мирза, - Халил е прав, колко търпелив можеш да бъдеш? Мираза казва на Халил, че не може да ходи да разбива нещата. Вилдан се опитва да се застъпи за Кенан, като казва:

-Може би го разбрахме погрешно? Човекът е загубил сина си, преживял е тежък период. Казвате, че е купил цял куп магазини от хана, но след като не го е направил със сила, това прави ли го лош?

Халил отговаря, че не го наричат лош без причина. Синът му е имал психологически проблеми, затова го е загубил и те знаят това. Баща и син наистина не могат да се смятат за нормални. Освен това със сигурност не е единственият, който знае, че този човек е от престъпния свят.

След като Халил и Мирза си тръгват, Мелек пита Вилдан дали цветята са били от Кенан. Тя признава, че са били, и споменава, че са имали кратка среща, на която той ѝ се е обяснил. Тя казва, че има огромна разлика между човека, който е направил тези неща, и човека, с когото е разговаряла. Мелек казва на Вилдан да запази спокойствие и да слуша разума и сърцето си, то ще ѝ каже какво да прави.

Фунда решава да помогне на Аслъ да открие истинския виновник, който е откраднал часовника. Тя казва на собственика на магазина, че е адвокат на Аслъ и би искала да види записа от охранителната камера от въпросния ден, защото в противен случай ще го съдят. Те преглеждат записа и виждат, че това е бил Емре.

Вилдан се среща с Кенан. Тя го моли да обясни ясно какви са намеренията му. Той ѝ казва, че е бизнесмен и след пожара е успял да купи няколко магазина в Хана, като не е принуждавал никого. Иска да ремонтира някои от магазините, а за останалите има предвид различни проекти, но по някаква причина Карадаа и Ширхан смятат това за проява на враждебност. На Вилдан ѝ се иска Кенан да им беше обяснил това предварително, а не да действа без тяхно знание. Ханът има голяма сантиментална стойност за семействата, това е наследство от техните дядовци.

-Ако ти беше на тяхно място, щеше ли да позволиш подобно нещо? - попита го тя. Кенан отговаря, че той има право да направи това, което е направил, защо трябва да ги запознава с плановете си? Вилдан осъзнава, че тук няма общ език, и казва на Кенан да забрави, че тази среща изобщо се е състояла. Кенан ѝ казва, че разбира проблемът ѝ и не иска да я разстройва с тези неща, все пак Джумали е бившият ѝ свекър, нямат преки връзки. Вилдан му напомня, че Джумали е дядо на сина ѝ и от години за тях се грижат Ширхан. Разбираме, че Вилдан казвайки това, нещата само се влошават. Тя съобщава на Кенан, че днес ще поискат ръката на Дефне и че Джумали също щеше да отиде с тях, ако не беше възникнал проблемът с Хана.

-Между нас не може да има бъдеще! - казва тя на Кенан.

Фунда е в едно кафене, когато вижда Дефне и Йомер да влизат.

Йомер казва на Дефне, че дядо му е много ядосан, но няма какво повече да му каже, във всеки случай те имат на своя страна майка му и чичо му. Дефне му казва, че Сеит Али ги очаква да дойдат тази вечер, за да поискат ръката ѝ, и че всички приготовления са направени. Фунда подслушва всичко това без тяхно знание и бърза да каже на Алпай.

Дефне е притеснена относно годежа им, когато има толкова много гняв и огорчение между двамата им дядовци. Тя се извинява на Йомер, но му казва, че не може да продължат с това. Ако нещо се случи с баба му и дядо му, тя пита Йомер, дали ще може да си прости, че ги е разстроил. Тя го уверява, че не се отказва от него, просто предлага да отложат нещата.

Аслъ чака Керем, когато той пристига за тренировка. Той ѝ казва, че няма какво да ѝ каже, но тя го спира, когато му казва, че може да види записа от охранителната камера за въпросния ден. Той ясно вижда, че именно Емре му е спретнал номера с часовника, и е готов на минутата, да се втурне на терена, за да се изправи срещу него. Аслъ има по-добра идея и тя му предлага да покаже видеото на треньора.

Кенан се връща в Хана замислен. Той се оправдава пред Алпай, че е загрижен за проблем с някакъв негов строеж в Истанбул. Фунда се обажда на Алпай и му съобщава, че тази вечер Омер ще поиска ръката на Дефне. Алпай съобщава новината на Кенан, но му казва да не се притеснява, както е обещал преди, няма да позволи това да се случи. Кенан му казва да не се намесва, че това така или иначе няма да се случи, защото Сеит Али и Джумали са се скарали и двамата не подкрепят годежа, затова няма смисъл Алпай да се намесва. Алпай е объркан и пита Кенан, дали да не направят нищо. Кенан му казва, че трябва да направи това, което не очакват от теб. Алпай отива в дюкяна на Сеит Али и пита, дали може да бъде до Дефне, когато дойдат да поискат ръката ѝ. Той казва на Сейит Али, че Дефне е много близка с него, дори и да му ядосана или разочарована от него, че Дефене ще бъде много щастлива, ако той е там.

В аптеката пристига отдавна изгубената приятелка на Сейран - Бану. Тя е преместена в Газиантеп, за да преподава, и Сейран ѝ казва, че трябва да остане при тях. Бану е развълнувана да чуе, че Сейран отново се е омъжила.

В къщата на Карадаа подготовката за годежа е в разгара си. Кадрие получава комплименти за тоалета си, а Керем пристига в отлично настроение. Той им казва, че са открили кой е истинският крадец. Точно в този момент Дефне пристига вкъщи разплакана. Тя казва на майка си, че не иска Йомер да замине сърдите с баба си и дядо си, които не говорят с него, затова са решили да отложат годежа.

Нефизе отсича: -Не, това няма да се случи! - и се излиза от конака.

В Хана Халил пристига, за да вземе баклавата за годежа, и предлага и баща си да дойде. Джумали му казва, че той е казал последната дума по темата и няма да отиде.

Йомер пристига при Кенан, хваща го за яката и му казва, че заради него щастливият им ден е провален.

-Трябваше да те изгоним още навремето! - казва той. Кенан пита Йомер какво е направил с тях. Йомер отговаря: -Какво повече можеш да направиш, ти създаде проблеми на всички нас, настрои ни един срещу друг, направи всичко възможно, за да не мога да се оженя за Дефне!

Кенан казва на Йомер, че е загубил сина си, че синът му много е обичал Дефне и въпреки това нито веднъж не е дошъл да обвини Йомер за смъртта му. След това Йомер поглежда Джумали и му благодари много и му казва да благодари и на баба му, че е направила така, че да не се сгодят с Дефне.

Аслъ благодари на Фунда за помощта ѝ за бижутерския магазин, защото благодарение на нея Керем и Аслъ отново са заедно.

Пристига Алпай и казва на Фунда да се приготви, че отиват на годеж. Фунда не иска да ходи, защото не иска да бъде унижавана, както е била на празника на малкия Али. Алпай ѝ казва, че Сейит Али е дал разрешението си, така че няма да е така. Фунда се съгласява и казва на Аслъ да се подготви и тя, че ще се забавлява много.

Вилдан преглежда цветята и шоколадите, когато на вратата се чука. Това е Нефизе, която ядосана търси Зюмрют. Нефизе ѝ казва, че си е мислела, че ако Зюмрют послуша съвестта си, ще се оправи, но не, нейната лошотия е толкова по-голяма от добротата и милосърдието ѝ, че не може да направи дори една крачка към тях. Дори Джумали, казва тя, се е уморил от всичките години на гняв, но въпреки това Зюмрют е успяла да го повлече обратно на своята страна. Зюмрют отговори, че времето не е лекарство и тя не забравя. -Единственото нещо, с което не бяхме заплашени, беше бизнесът ни, а сега и това се случи! - казва тя. Нефизе напомня на Зюмрют, че ханът и магазините не са им приятели, съпрузи и съпруги, те могат да бъдат разрушени в един ден и да бъдат издигнати на другия ден. Сърцето на човека обаче е живот, а когато спре, то се зарива в земята. Разкаянието не го връща обратно.

-Знаеш ли, че веднъж ти казах, че ако умра преди теб, трябва да хвърлиш последната кана вода на гроба ми... е, от днес нататък не те искам там, докато съм жива, и не те искам, дори и да умра! - казва тя на Зюмбюл. Нефизе шокира Зюмрют и мълчалива си тръгва.

Сейран и Бану са вкъщи и си спомнят миналото. Бану прави забележка на Митхат, че се занимава с дюнери. Сейран не осъзнава, че Бану се държи обидно, и ѝ казва, че той произхожда от една от основните фамилии в Газиантеп.

В имението на Карадаа се готвят да приберат цялата храна, тъй като годежа няма да се състои, когато на вратата се чука. Това както винаги е нежеланият Алпай с Фунда и Аслъ, на които не е казано, че годежът няма да има. Всички са шокирани да го видят, но той обяснява, че има разрешението на Сейит Али. Дефне слиза и го пита защо е дошъл, без да я пита. Алпай е малко шокиран от реакцията ѝ и казва, че е искал да отпразнува щастливия ѝ ден.

Дефне казва на Алпай, че заради него тя никога няма да бъде щастлива. Чувайки суматохата, Керем слиза по стълбите и с изненада вижда Аслъ. Дефне казва на Алпай да спре да се преструва, че не знае какво се е случило, че заради него и Кенан дядовците са се скарали помежду си. Керем пита Аслъ, дали леля ѝ е Фунда. Пристига Сеит Али и казва на Алпай да отиде и да попита партньора си какво се е случило, че именно заради всичко, което са направили от самото начало, Дефне сега е нещастна.

В конака на Ширхан Зюмрют се държи така, сякаш нищо не се е случило. Тя казва на Йомер, че го е очаквала да се върне вкъщи едва след като сложат пръстените, но предполага, че щом Дефне е чула, че е разпределен да служи извън страната, се е уплашила и е променила решението си! Йомер твърдо казва на баба си, че тя греши, че Дефне е отложила годежа, защото не е искала той да замине в лоши отношения с баба си и дядо си. Единственото, което Зюмрют може да каже, е не се разстройвай .

Сейит Али настига Джумали в двора на джамията. Той казва на Джумали, че като баба и дядо трябва да станат свидетели на годежа на Дефне и Омер.

-Сега и заповеди ли даваш? - пита Джумали. Сеит Али казва на Джумали, че сега е изправен пред него като баща, а не като приятел. Джумали се ядосва и го пита за какво говори. Сеит Али му признава, че Мелек умира, че има рак и че се е върнала от Германия, за да може да умре в дома си. Сеит Али казва на Джумали, че докторът му е казал, че всичко, което могат да направят оттук нататък за Мелек, е да я направят щастлива и да се отнасяме добре с нея.

-Ако един ден трябва да погледнем към надгробния камък на Мелек, никой от двамата ни няма да може да си прости! - казва той на Джумали.

Зюмрют казва на всички да дойдат на масата, тъй като Джумали явно ще закъснее. Халил ѝ казва, че Йомер няма да яде. Разбира се, казва Зюмрюл, той е недоволен от Дефне. Халил ѝ казва, че не става дума за това, а за това, че той е нещастен.

-Не можахте да вземете това, което беше в сърцето му, затова му отнехте радостта - казва Халил на майка си. -Мислех, че си готова да дадеш живота си за Йомер... но, какво се случи. Направи нещо по-лошо от това да му отнемеш живота!

Зюмрют, все така безсърдечна и неразбираща, както обикновено, казва, че въпреки всичко Йомер е нейният живот. Халил се пита дали ако брат му беше жив, щеше да постъпи така със сина си? Зюмрют настоява, че синът ѝ не би постъпил така с майка си, а Вилдан напомня на Зюмрют, че тя е майка на сина си, и пита защо няма право да се радва на щастието на сина си? Вилдан ѝ напомня какво е казала Нефизе и я пита дали съвестта ѝ изобщо не я притеснява. Разбира се, Зюмбюл казва, че съвестта ѝ е чиста. Вилдан не може да издържи повече и напуска масата. Пристига Джумали и казва на Зюмрют, че трябва да поговорят.

В Хан Идрис носи на Кенан снимката на сина му Аднан с поправеното стъкло и рамка. Кенан казва на снимката, че не е забравил обещанието, което му е дал. Казва, че болката от загубата все още е в сърцето му, тя кърви на същото място, но сега към нея е добавена нова болка.

Алпай пристига в Хана с щастлива усмивка, разказвайки с голяма радост, че годежът е пропаднал! Алпай добавя само, че Дефне е била малко строга към него и това го е дразнело!

В имението на Карадаа. Керем казва на Мелек, че не е знаел, че Аслъ е племенница на Фунда. Мелек му казва, че не трябва да бърка племенницата с лелята. Нефизе вика всички на вечеря и им казва да спрат да се държат така, сякаш са на погребение. Точно тогава се чука на вратата и там стои Йомер с Вилдан и шоколадовите бонбони и цветята. Те са поканени да влязат и тогава се появяват Халил и Мирза. Когато влизат през вратата, се появяват и Джумали и Зюмрют...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Моето име е Мелек

„Моето име е Мелек“, еп.170: Зюмрют предприема стъпки да раздели Йомер и Дефне

„Моето име е Мелек“, еп.169: Йомер съжалява за думите, които е казал на Дефне!

„Моето име е Мелек“, еп.168: Йомер отблъсква Дефне и ѝ връща пръстена

„Моето име е Мелек“, еп. 167: Дефне е съсипана виждайки Йомер с друга!

„Моето име е Мелек“, еп. 166: Дефне и Йомер – двама непознати…