Актуално Какво ще се случи...

Моето име е Мелек, еп. 144: Новините от лекаря на Мелек не са добри...

Добави коментар

Новините от лекаря на Мелек не са добри. Никой от семейството ѝ не е съвместим донор, за да може да се извърши трансплантацията на костен мозък. Сеит Али се чуди как ще продължи да живее, докато гледа как Мелек се влошава. В същото време Фунда е бясна на Алпай, тъй като е разбрала, че той тайно от нея е купил къща, която дори възнамерява да подари на децата си. Вижте какво ще се случи в еп. 144 на турския сериал „Моето име е Мелек“, който може да гледате от 21:00 часа на 11 април 2024 по Diema Family.

В епизод 143 на турския сериал „Моето име е Мелек“ Керем се забърква в големи неприятности, заради съотборника си Емре и е обвинен в кражба. Вуйчо ми Махмуд му помага, но прави грешка, че казва на Кадрие. Тя прави всичко възможно, за да може Мелек и Сеит Али да разберат. Керим и Дефне с помощта на дядо си поставят Кадрие на мястото ѝ.


НА КРАТКО какво се случва в еп. 144 на „Моето име е Мелек“, който може да гледате от 21:00 часа на 11 април 2024 по Diema Family.

Новините от лекаря на Мелек не са добри. Никой от семейството ѝ не е съвместим донор, за да може да се извърши трансплантацията на костен мозък. Затова те отправят молба до Световната банка с надеждата скоро да намерят такъв.

Сеит Али е съкрушен. Той вижда дъщеря си в това състояние и чувства, че не може да ѝ помогне. В същото време Алпай се кара с Фунда, която му е бясна, тъй като е разбрала, че той тайно от нея е купил къща, която дори възнамерява да подари на децата си.

Алпай разговаря с Кенан за къщата, която е купил за децата, и как не може да ги накара да се срещнат с него. Кенан му предлага да отиде във футболния клуба и да се срещне лично с Керем.

Алпай се среща с Керем в клуба и се опитва да говори с него, но Керем му казва, че е зает.

Алпай му казва, че планира да запише нотариалния акт на къщата, която е купил за тях, на тяхно име. Керем казва, че няма нужда, те са щастливи там, където са. Алпай казва, че е използвал парите от трансферната сума, която Керем е получил от отбора на Адана, така че това е негово право. Керем казва на Алпай, че го разбира, но не го иска... че е твърде късно за някои неща; че понякога това, което правиш по-късно, няма никакво значение. Алпай казва: -Надявам се, че един ден ще ме разбереш и няма да е твърде късно.

Керем отговаря с думите "да се надяваме, че няма" и си тръгва.

Аслъ признава на Фунда, че е излъгала, че компютърът ѝ не е счупен, че е счупила нещо в един магазин и приятелят ѝ е трябвало да плати за това.

Фунда не вижда нищо нередно в това, което разстройва Аслъ. Фунда ѝ казва, че така трябва да постъпят всички мъже.

-Не виждаш ли какво прави Алпай, за да ме направи щастлива?

Аслъ разбира, че е безсмислено да говори с леля си, и си тръгва.

Аслъ се опитва да говори с Керем, но той я игнорира.

Аслъ идва в Хана и се представя на Кенан. Тя се извинява, но ѝ трябват пари. Той пита колко, а тя казва "много". Тя казва на Кенан, че ако Алпай е бил там, е щял да ѝ помогне, но тъй като не е, не ѝ е останал друг избор, освен да помоли Кенан.

След като Аслъ си тръгва Алпай пристига в Хана, за да му каже Кенан, че разходите му далеч надхвърлят постъпващите средства. Той казва на Алпай, че начинът на живот на Фунда е луксозен и сега, когато се прибавят и разходите на племенницата му, той е станал суперлуксозен. Алпай е изненадан, а Кенан обяснява, че тя е поискала пари и той ѝ ги е дал. Алпай се втурва да разрешава тази ситуация, докато Кенан се усмихва подире му.

Мелек щастливо разказва на Халил и Мираза за радостта си от промяната на мнението на баща си относно работата ѝ в школата, когато телефонът на Мелек звъни и се обаждат от болницата и ѝ съобщават, че срещата ѝ е изтеглена по-рано.

Мелек и Халил решават да отидат веднага.

На церемонията семейство Ширхан наблюдават как Йомер полага клетвата си.

Вилдан, Зюмбюл и Джумали имат вълнуваща среща с Йомер и седят и разговарят, докато той яде от лакомствата, които са донесли от дома. Той е много щастлив от подаръка на Дефне.

Командирът на Йомер идва да ги посрещне и им казва, че могат да се гордеят с Йомер. Той пита дали Йомер им е казал къде е бил мобилизиран; той не им е казал и настъпва неловка пауза. Очевидно Йомер е изпратен в далечна гранична болница... Семейството обаче изглежда много гордо и щастливо за него.

В хотелската стая Йомер се радва, че е с нормални дрехи, макар да се чуди дали Дефне няма да се впечатли повече, като го види в униформата му. Той казва на Вилдан, че е изненадан, че баба му и дядо му са дошли на церемонията и са изглеждали щастливи.Той се чуди дали това не е сигнал, че те се отнасят по-меко към идеята за него и Дефне, и дали и те няма да се съгласят да дойдат, когато тръгнат да искат ръката на Дефне. Не му се налага да се чуди дълго, тъй като Зюмрют влиза в стаята и залива със студена вода желанията му.

-Сега е моментът да разрешим проблемите, които са охладили отношенията ни. Направие това, което трябва да се направи - казва Зюмрют на Йомер, като има предвид да прекрати връзката му с Дефне.

Междувременно Дефне пише на Йомер в дневника си и казва: "Нашето приключение ще започне утре, когато ти си дойдеш!"

Митхат пристига в Хана, за да търси баща си и Махмуд. Кенан идва при него и Митхат използва случая, за да му каже, че се отказва от работата с таксито и се връща към работата с количката за храна. Той връща ключовете на Кенан и му благодари много. Казва, че ще върне остатъка от заема от парите, които ще изкара от количката за храна. Въпреки че Кенан казва на Митхат, че това не е проблем, той се връща в магазина си и казва на Идрис да извади от сейфа записите на заповед, за да могат да изтеглят паричните средства на Митхат!!!

Алпай пристига вкъщи с пяна на устата, образно казано, и крещи на Аслъ. Фунда се опитва да го успокои и да разбере какво го притеснява. Аслъ пристига и я пита как е посмяла да поиска от партньора му всичките тези пари.

Аслъ съвсем спокойно отговаря, че когато е поискала любезно пари от тях, не е трябвало да се подиграват с нея. Още няколко крясъка и заплахи от страна на Алпай карат Аслъ да отиде в спалнята, да вземе от джоба на Алпай нотариалния акт за къщата, и го показва на Фунда.

-Обясни това на леля ми тогава! - казва Аслъ, докато Фунда обръща сините си очи с въпрос към Алпай.

Фунда се нахвърля на Алпай за това, че е купила къща с нейни пари, без да се посъветва с нея. Той ѝ напомня, че парите принадлежат на Керем, и посочва, че нотариалният акт е на негово име, а не на децата. Това не променя факта, че Фунда казва, че е щял да я даде на децата. Алпай казва, че трябва да мисли за бъдещето на децата. Фунда му казва, че децата са по-добре в конака на дядо си, отколкото тя. Той изтъква на Фунда, че тя живее в лукс и освен това трябва да спре да му казва какво може и какво не може да прави с парите си. Той се перчи и си тръгва. Аслъ се усмихва, щом Алпай си тръгва, и пита леля си дали това е мъжът, в когото Фунда е била влюбена. Кръвта нахлува в главата на Фунда и тя крещи на Аслъ да не си пъха носа в неща, които не я засягат. Аслъ я пита дали не би предпочела да остане в неведение, че е била измамена от Алпай. Отговорът на Фунда е да заключи входната врата и да изпрати Аслъ в стаята ѝ.

Кадрие влиза в стаята на Мелек и търси Юнзиле. Тя я изпраща да ѝ направи сок и използва случая да огледа стаята на Мелек. Когато се обръща да си тръгва, тя бута една книга на пода, в която случайно е скрито медицинското досие на Мелек, и Кадрие започва да чете.

Кадрие преглежда досието, когато влиза Дефне. Това е докладът на онколога, но изглежда, че Кадрие не е разбрала, че се отнася за Мелек. Дефне го изтръгва от ръката ѝ, а Кадрие, както обикновено, се държи шокирано и зашеметено, че някой би си помислил, че тя върши нещо нередно, като се рови в чужда собственост. Тя си тръгва намусена и мърмори, че винаги е виновна, а Дефне се опитва да разбере дали Кадрие вече знае за състоянието на Мелек, или не.

В болницата Халил и Мелек са при онколога, докато Сейит Али и Махмуд също са там, за да получат резултатите, без да знаят едни за други. Онкологът обяснява за възможността да се направи трансплантация на костен мозък и че това зависи от кръвните ѝ изследвания.

Мелек и Халил са в кабинета на онколога, когато научават резултатите от тестовете за съвместимост при трансплантация на костен мозък. Нито един от тях не е подходящ. Когато Мелек пита кой е бил тестван, Халил скача и казва Митхат и Махмуд, преди онкологът да каже, че Дефне, Керем и Сейит Али също са били тествани.

В сестринската стая Сеит Али и Махмуд са информирани, че не са подходящи за Мелек, въпреки че имат еднаква кръвна група, други критерии не са били подходящи. Онкологът казва на Мелек и Халил да не губят надежда, че ще я включат в списъка на чакащите за трансплантация, а междувременно тя трябва да се грижи за здравето си, да се храни добре, да се пази от стрес и да продължи да приема лекарствата си. Те питат колко дълго може да е чакането и отговарят, че може да е седмици или месеци. Мелек подписва формуляра за кандидатстване за трансплантация.

На излизане от лекарския кабинет Халил и Мелек почти да си пресичат пътя си с Махмуд и Сеит Али. Сеит Али я гледа отдалеч и се чуди как ще може да продължи да живее, докато я гледа как се влошава.

Мелек, седнала край водата, казва на Халил, че Махмуд и Митхат сигурно са съсипани, че не са в състояние да помогнат за трансплантацията ѝ. На нея ѝ се иска изобщо да не са се опитвали.

Халил казва на Мелек, че те са нейното семейство и тя не може да очаква, че те просто ще седят и да не направят нищо. Освен това той напомня на Мелек, че кръвните ѝ изследвания са били положителни и че онкологът е потвърдил, че тя е достатъчно силна за трансплантация. Телефонно обаждане на Халил ги прекъсва и те трябва да тръгва.

Действието прескача. В школата Сеит Али обяснява разочарованието си на Халил, че не са могли да бъдат лек за Мелек. Халил му напомня, че няма значение откъде ще дойде лекарството, стига да го има. Сеит Али се притеснява, че Мелек може да няма достатъчно време да изчака донора. Халил казва, че са направили всичко и трябва да са силни. Ако Мелек го види разстроен или болен, тя ще се почувства още по-зле, но Сеит Али не знае как може да се преструва, че всичко е наред. Халил казва на Сеит Али, че като подкрепя децата си и е истински баща и дядо за тях, е направил Мелек много щастлива. Сега с негова помощ Мелек може да стане свидетел на това как Дефне се омъжва. Това не само ще я направи щастлива, но и ще помогне на баща и дъщеря да преодолеят пропастта помежду си. Халил пита Сеит Али дали има по-добър начин да каже, че ѝ прощава от този.

Махмуд пред конака на Карадаа пита Митхат, дали ще може да погледне Мелек, без да се срине. Митхат му казва, че трябва да бъде силен, защото той техният по-голям брат и ако той не е силен, всички ще паднат. Махмуд се шегува, че Митхат е този, който се държи като по-голям брат с мотивационните си речи. Мелек се появява при братята си и разбира, че те са разстроени заради нея. Те се прегръщат тримата и тя им казва колко е щастлива, че те са нейни братя. Мелек ги окуражава да не се отчайват, не трябва да губят надежда.

В имението Сеит Али пита Махмуд дали е говорил с Мелек. Той казва, че го е направил, а тя се държи, за да не ги разстройва. Махмуд му казва, че Мелек е негово копие (на Сеит Али), дори ако от раните ѝ да тече кръв, тя уверено стои на краката си и казва, че нищо ѝ няма. Сеит Али се гордее с момичето си и казва на Махмуд, че го убива това, че не може да помогне на Мелек. Махмуд казва, че това е съдба и ако те не могат да ѝ помогнат, то Бог ще ги насочи към този, който може. Той напомня на Сеит Али, че той е този, който е казал никога да не се отказва, може би това последно усилие, което ще вложиш, ще бъде онова, което ще проработи.

Кадрие влиза в двора и забелязва как Сеит Али и Махмуд разговарят на горната тераса. Естествено, тя се насочва към стълбите, но е спряна от Нефизе, която ѝ казва, че не бива да използва стълбите в състоянието си на бременна и трябва да отиде да си почине. Кадрие започва да си измисля някаква история, но не може да намери причина да се качи на стълбите.

Дефне и Керем разговарят за това кога ще бъдат готови резултатите от изследванията (Двамата все още не знаят, че никой от тях не е подходящ за донор). Керем иска да бъде супергероят, който пристига и спасява майка си.

-Нека мама да се оправи, а ти след това ще станеш герой! – казва Дефне.

-Какво искаш да кажеш, че ти си имаш герой, така ли? – шегува се Керем.

-Много смешно?!

-Защо, да не би твоят доктор-герой, няма да дойде да иска ръката ти?

-Сложно ще бъде това?!

-Защо така говориш? Нима Йомер не заяви пред всички, че ще дойде и поиска ръката ти!

-Не знам, аз се обадих на Йомер, но той не звучеше добре. Дядо му сигурно все още е против.

-Защо, нима Сеит Али и Джумали не се сдобриха?

-Сдобриха се, но от това се притеснявам, че ако те заради нас отново се скарат, мама много ще се натъжи заради това.

-Тогава Дефне след като не искаш да разстройваш мама, трябва да се откажеш от тази любов – шегува се отново Керем.

Дефне му отвръща, че първо той трябва да се откаже от приятелката си крадла. Керем ѝ отговаря, че го е направил и казва на сестра си, че в бъдеще преди да се влюби, първо трябва да разбере дали техните дядовци се харесват.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Моето име е Мелек

„Моето име е Мелек“, еп.172: Зюмрют разваля годежа между Дефне и Йомер...

„Моето име е Мелек“, еп. 171: Докъде ще стигне Зюмрют, за да се отърве от Дефне?

„Моето име е Мелек“, еп.170: Зюмрют предприема стъпки да раздели Йомер и Дефне

„Моето име е Мелек“, еп.169: Йомер съжалява за думите, които е казал на Дефне!

„Моето име е Мелек“, еп.168: Йомер отблъсква Дефне и ѝ връща пръстена