Филми Екшъни

Мисията невъзможна 2

Добави коментар

Мисията невъзможна 2: Специалистите по невъзможни мисии Итън Хънт и Лутър Стикуел са извикани, за да предотвратят продажбата на вируса "Химера", който в ръцете на демонични престъпници и заплашва живота на планетата.
Мисията невъзможна 2

Mission: Impossible II, 2000 / САЩ

Екшън
Режисьор:    Джон Ву
В ролите:    Танди Нютън, Дъгрей Скот, Том Круз и др.


Специалистите по невъзможни мисии Итън Хънт и Лутър Стикуел са извикани, за да предотвратят продажбата на вируса "Химера", който в ръцете на демонични престъпници и заплашва живота на планетата. Нещата се усложняват и от факта, че третият член на екипа им е красавицата Найя - бивша приятелка на техния противник.

Изглежда "бракът по сметка", който Холивуд осъществи с кинематографисти от Хонг Конг, процъфтява и носи големи печалби. Иначе как да си обясним възхода на Джон Ву, превърнал се едва ли не в емблема на днешния холивудски екшън!

"Невъзможна мисия 2" е илюстрация на тази тенденция, налагаща агресивно триумфа на забавлението. Цената в случая няма решаващо значение - важното е екранът да държи в напрежение, да редува безкрай ефектните сцени, а познатите лица на известни актьори да гарнират с присъствието си абсурдни от всякаква гледна точка сцени.

Очевидно, Джон Ву се справя с подобен материал, а фантазията му прекрачва границата на очакваното. Иначе "Невъзможна мисия 2" предлага сюжет, който може да впечатли само по-младите зрители с фантасмагориите си. Но и тези, които са крехката възраст, не без удоволствие съзерцават чудесиите на екрана.

И едва ли само поговорката, че у всеки дреме едно дете, е причината за това. Просто съвременната цивилизация предлага твърде малко романтика в ежедневието, а Холивуд много успешно я подменя с екшъни от типа на "Невъзможна мисия 2"...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Мисията невъзможна 2

Какво ще гледаме по Нова – 1 - 6 май