Актуално В програмата

Кийра Найтли в сериал на Apple

Добави коментар

Кийра Найтли ще търси митично същество в “The Essex Serpent” на Apple TV +.

Кийра Найтли ще търси митично същество в “The Essex Serpent” на Apple TV +.

Сериалът е адаптация на бестселъра на Сара Пери, който спечели книга на годината на Британските награди за книги през 2016 г. Тя ще се фокусира на току-що овдовяла жена, изиграна от Найтли, която след края на брак пълен с насилие се премества от викториански Лондон в малко селце в графство Есекс. Тя е заинтригувана от местно суеверие, че митично същество, известно като Змията в Есекс, се е върнало в района.

Добави описание

Ето пълния синопсис за романа на Пери:

Когато блестящият и доминиращ съпруг на Кора Сийборн умира, тя се впуска в новия си живот като вдовица с толкова облекчение, колкото и тъга: бракът ѝ не е бил щастлив. Омъжена на деветнадесет години, тази жена с изключителен интелект и любопитство е била не подходяща за ролята на съпругата във висшето обществото. Търсейки убежище на чист въздух и открито пространство след погребението, Кора напуска Лондон, за да посети крайбрежния Есекс, придружен от любознателния си и вманиачителен единадесетгодишен син Франсис и бавачката на момчето - Марта, нейна приятелка.
Докато се възхищава на гледките, Кора научава за любопитен слух, за страховито създание, за което се говори, че обикаля по блатата и убива хора. След близо 300 години, митичната змия на Есекс изглежда се е завърнала и отнела живота на млад мъж в новогодишната нощ. Запален любител натуралист, не плашеща се от религия или суеверие, Кора веднага е увлечена и сигурна, че това, което местните смятат за вълшебен морски звяр, е вероятно би неоткрит досега вид животно. Нетърпелива да проучи какво се случва, тя се запознава с местния викарий Уилям Рансоме. Уил също е подозрителен към слуховете, но за разлика от Кора, този човек на вярата е убеден, че слуховете са причинени от морална паника и бягство от истинската вяра.
Тези две противоположни личности, които не са на едно и също мнения за нищо, скоро се оказват необяснимо свързани и разделени - интензивна връзка, която ще промени живота им по съвсем неочаквани начини.

Анна Симон е водещатата сценаристка, а Клио Барнард ще режисира. Поредицата е най-новата от оригиналните международни драми на Apple, които включват също „Suspicion“, „Slow Horses,“, „Echo 3“, „Shantaram“, „Пачинко“ и „Masters of the Air”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Apple TV+ , The Essex Serpent

Нетфликс работи по сериал по романа "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

"Аргайл: Супершпионин" със стрийминг премиера в Apple TV+

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон