Актуално Темата на Нова

„Изкуствен интелект: Духът от бутилката“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Възможно ли е машините да имат чувства? Оживяват ли фантастичните сюжети от киното? Тази седмица в „Темата на NOVA” журналистът Анна Ангелова и операторите Петър Симеонов и Георги Георгиев навлизат в компютърните невронни мрежи, за да проверят докъде стигат пределите на умните машини.

Революцията в разработването на изкуствения интелект вече е факт. В последните месеци програмисти и учени дори призовават да се сложи спирачка върху усъвършенстването на технологиите. Причината е, че изкуственият интелект се развива светкавично бързо, а ние все още нямаме готови регулации за обезопасяване на информацията.

Никой не знае и докъде могат да стигнат умните технологии в своето самоусъвършенстване. Нито кой би се възползвал от тях. А иначе, всеки от нас вече може да говори с най-ново поколение чатбот, който знае почти всичко и се учи сам. Някои твърдят, че дори има чувства. Екипът на NOVA реши да провери и да запознае зрителите отблизо с тези, които не са хора, но разбират езика ни.

Гледайте „Изкуствен интелект: Духът от бутилката“ в „Темата на NOVA“ на 29 април, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„По стандарт” в „Темата на NOVA“

„Диагноза на времето” в „Темата на NOVA“

„Избор(и) или не” в „Темата на NOVA“

„Рецепта за здравеопазване“ в „Темата на NOVA“

„Детство в Германия“ в „Темата на NOVA“

В програмата:

12:30 02.12.2023
Тв програма NOVA
19:20 02.12.2023
Тв програма NOVA
20:45 02.12.2023
Тв програма NOVA NEWS
20:45 02.12.2023
Тв програма NOVA NEWS
19:20 09.12.2023
Тв програма NOVA