Музика Музикални предавания

Евровизия 2009

2 коментара

На 12 май 2009 година от 22:00 часа българско време в Москва започва първият полуфинал на 54-то издание на конкурса за песен на Евровизия 2009
Евровизия 2009На 12 май 2009 година от 22:00 часа българско време в Москва започва първият полуфинал на 54-то издание на конкурса за песен на Евровизия 2009, на който Красимир Аврамов ще изпее своята песен - победител от българския финал на конкурса - „Illusion” под номер 11.

Състезанието за най-добра песен на 2009-та година се провежда в Москва, след като Дима Билан спечели конкурса за 2008 в Белград с песента “Beliеve”. „Illusion” е една от 18 песни от първият полуфинал, претендиращи за участие във финала на престижния конкурс. Девет от тях, чрез вота на зрителите и жури се класират за големия финал на 16 май.

Екипът на Краси Аврамов за Москва са: талантливата Ани Лозанова и уникалната солистка на ансамбъл „Българе” Албена Вескова. Специално за по-доброто представяне на българската песен „Illusion”, Красимир Аврамов покани един от най-големите български гласове – Петя Буюклиева, носителка на четири Grand Prix и многобройни награди, певица с голям опит от международните сцени и фестивали. Другите двама на сцената ще бъдат танцьорите на кокили от Stilt World, които специално за полуфинала в Москва, са подготвили още по-провокираща хореография, с която да впечатлят европейската публика. На 12 май по време на първия полуфинал зрителите на БНТ в България нямат право да гласуват за българската песен.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Евровизия 2009 , Евровизия

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу