Музика Музика и видео

Dokle & Greesh: зад решетките, с любов

Добави коментар

Urban/Hot AC дуото представи дебютния си видеклип към песента Pour Out Love с концерт

Urban/Hot AC дуото представи дебютния си видеклип към песента Pour Out Love с концерт


Dokle & Greesh: зад решетките, с любов


Фенове, журналисти, музиканти и приятели отпразнуваха премиерата на дебютния видеоклип към песента Pour Out Love заедно с новото явление в българската музика Dokle & Greesh.
Събитието се състоя в Radio Cafe, където под бурните аплодисменти на екзалтираната публика дуетът изпълни и 5 парчета от предстоящия си албум с гост музикантите Даката (Panican Whyasker) - барабани, Ники Сербезов - бас, Ангел Дюлгеров (Free style) - китара, Стефан Стефанов - клавишни, програминг. Skiller (бийтбокс) и Roko ko (тромпет) пък се включиха в изпълнението на общата им песен с Dokle & Greesh „La La La“ - свежа рага с шеговит любовен текст.
Сред гостите бяха Стенли и Людмила Сланева, Monyx, Миро от Amoric, DJ Shaker Maker, Петко Славов от Airbag, Явор от Gravity Co, Дани от Star Academy, Alan от Macrophone, Ангел от Ogi 23 и Ангел от Sepuko 6.

Dokle & Greesh: зад решетките, с любовUrban/Hot AC е определението за хитовата смесица от стилове в музиката им, която разгорещи присъстващите със секси ритми, впечатляващо пеене и коктейл от поп, рок, соул, фънк, хип-хоп и рага.  

Публиката избухна още в самото начало,  което бе дадено от прожекцията на клипа към  Pour Out Love.

Текстът на песента описва агресивно страстно привличане, което е толкова силно и завладяващо, че здраво разбърква разсъдъка на влюбените. Затова и режисьорът Любомир Брестнички избира „опасната“ стилистика за клипа.

„Идеята се роди съвсем естествено. В парчето се говори за двама души, които се обичат, но има някаква невъзможност на тази любов. Затова си помислих, че ситуацията на свиждане в затвора е добра метафора на такива отношения – външните обстоятелства, които пречат на влюбените да са заедно... „ - разказва Брестнички.
„Прекрасно е, че Pour Out Love е третото ми видео като режисьор, това ми е ново амплоа, въпреки че съм заснел десетки клипове като оператор. И на фона на кризата, аз поканих хора да дойдат през нощта, да работят безвъзмездно, с неутвърден професионалист, само заради идеята и те се отзоваха. Ужасно съм им благодарен, защото, да си призная честно, аз не бих го направил. И няма да забравя тази страхотна подкрепа.“ - допълва Любомир Брестнички.

Dokle & Greesh: зад решетките, с любовВ клипа, освен Dokle & Greesh, се включват актьорите Леарт Докле, Гергана Арнаудова, Атанас Атанасов и Илиян Игнатов, както и танцьорките Александра и Лора.
Снимките на видеото се осъществяват в килиите за футболни запалянковци и на стрелбището в Герена, където целият екип прекарва 12 часа в непрекъсната работа.
„Вечерта приспахме дъщеря ни Клеа и отидохме на снимки. Цяла нощ не се спряхме, за да можем на сутринта да я събудим.“ - припомня си Greesh.
„Клипът е подарък от Любомир Брестнички, той и целият екип работи безвъзмездно и супер всеотдайно, заради което им дължим огромно „Благодаря“.“ - допълва Dokle.

Ето и пълният състав на екипа:
Участват: Боряна Докле -Георгиева, Гриша Георгиев, Леарт Докле, Гергана Арнаудова, Атанас Атанасов и Илиян Игнатов (специален гост: The little bird: )
Танцьори: Александра и Лора
Коса: Дани
Грим: Slav
Костюми: Extravaganza (Dokle) и Free Style (Greesh)
Декор и реквизит: Диана
Спонсор: Albasof
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър