Актуално Други

Дисни+ работи по адаптация на “Пърси Джаксън”

Добави коментар

Години след като Фокс се провали в адаптирането на книгите за Пърси Джексън, авторът Рик Риордан обяви че Дисни+ работи по нова адаптация.

Години след като Фокс се провали в адаптирането на книгите за Пърси Джексън, авторът Рик Риордан обяви че Дисни+ работи по нова адаптация.


Според The Hollywood Reporter, проектът, който авторът Рик Риордан обяви в четвъртък в Twitter, е в начален стадий на развитие.

Добави описание


Новините за чисто нова адаптация на Пърси Джаксън със сигурност ще предизвика вълнение сред феновете на книгите, които бяха меко казано неудовлетворени от филмовата адаптация. Риордан публично е споделял своето разочарованието си от филмите, така че ентусиазмът му за този нов сериал, говори добре за това, което предстои.


Поредицата романи за „Пърси Джаксън“ започва през 2005 г. с „Похитителят на мълнии“, който се оказа хит и е последван от четири продължения: „Морето на чудовищата“, „Проклятието на титана“, „Битката за Лабиринта“ и „Последният олимпиец“. След това автора публикува още три поредици в света на „Пърси Джаксън“ - "Героите на Олимп “, “Изпитанията на Аполон” и “Магнус Чейс и боговете на Асгард”.„Похитителят на мълнии“ и втората книга от поредицата „Морето от чудовищата“ бяха адаптирани в игрални филми.

Риордан написа в Twitter, че потенциалната серия ще бъде по-вярна адаптация на книгите му.

"Ние сме много развълнувани от идеята за игрален сериал с най-високо качество, следвайки сюжета на оригиналната поредица от пет книги за Пърси Джаксън, започваща с крадеца Похитителят на мълнии“,", написа Риордан. Той добави, че той и съпругата му Беки ще участват "във всеки аспект на шоуто".
Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Дисни+ , Disney + , Пърси Джаксън

Apple представи завладяващ трейлър на най-новия филм на Мартин Скорсезе

Работи се по сериал по "Здрач" на Стефани Майър

Разработва се сериал по култовата класика “Гатака”

Дел Торо разработва "Погребаният великан" за Нетфликс

"Наследници" приключва с четвърти сезон по HBO