Актуално Други

Дел Торо разработва "Погребаният великан" за Нетфликс

Добави коментар

Номинираният за "Оскар" режисьор Гийермо дел Торо разработва нова стоп-моушън адаптация на "Погребаният великан" за Нетфликс.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Гийермо дел Торо, режисьорът, който стои зад "Пинокио" на Нетфликс, ще създаде още един анимационен филм за стрийминг гиганта. Режисьорът ще работи в екип с ShadowMachine, вярното му студио за стоп-моушън анимация, за да ни представи "Погребаният великан".

Филмът е базиран на награждавания фентъзи роман на Казуо Ишигуро и проследява историята на Аксел и Беатрис, възрастна британска двойка, която живее в Англия след смъртта на крал Артур, където никой не може да запази дългосрочните си спомени. Съавтор на сценария е Денис Кели, който стои зад мюзикъла “Матилда”.

Дел Торо е развълнуван да продължи партньорството си с Нетфликс. "Погребаният великан" продължава моето партньорство с Нетфликс и стремежа ни към стоп-моушън като средство за разказване на сложни истории и изграждане на необятни светове", казва той в изявление. "За мен е голяма чест и още по-голяма отговорност да режисирам този сценарий, който заедно с Денис Кели адаптираме по дълбокия и изпълнен с въображение роман на Казуо Ишигуро."
"Гийермо дел Торо е режисьор визионер и майстор на своя занаят. Не бихме могли да се гордеем повече с престижното признание за неговия "Пинокио" и се радваме да продължим творческото си партньорство, докато той разработва следващия си проект с Нетфликс", заяви филмовият шеф на Нетфликс Скот Стъбър.

Филмът "Пинокио" на Гийермо дел Торо прекара един месец на върха на световната класация на Нетфликс и през първите 28 дни беше гледан от повече от 50 милиона зрители.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Нетфликс , Netflix , Гийермо дел Торо , Стрийминг

Сериалът The Family Stallone по SkyShowtime от 2 октомври

"Ким срещу Кание: Разводът" в HBO Max от днес

Нетфликс подновява "One Piece" за втори сезон

Нов трейлър на "Уроци по химия" с участието на Бри Ларсън

SkyShowtime представя нови хитови филми и ексклузивни сериали до края на 2023