Актуално Други

Дел Торо разработва "Погребаният великан" за Нетфликс

Добави коментар

Номинираният за "Оскар" режисьор Гийермо дел Торо разработва нова стоп-моушън адаптация на "Погребаният великан" за Нетфликс.

Гийермо дел Торо, режисьорът, който стои зад "Пинокио" на Нетфликс, ще създаде още един анимационен филм за стрийминг гиганта. Режисьорът ще работи в екип с ShadowMachine, вярното му студио за стоп-моушън анимация, за да ни представи "Погребаният великан".

Филмът е базиран на награждавания фентъзи роман на Казуо Ишигуро и проследява историята на Аксел и Беатрис, възрастна британска двойка, която живее в Англия след смъртта на крал Артур, където никой не може да запази дългосрочните си спомени. Съавтор на сценария е Денис Кели, който стои зад мюзикъла “Матилда”.

Дел Торо е развълнуван да продължи партньорството си с Нетфликс. "Погребаният великан" продължава моето партньорство с Нетфликс и стремежа ни към стоп-моушън като средство за разказване на сложни истории и изграждане на необятни светове", казва той в изявление. "За мен е голяма чест и още по-голяма отговорност да режисирам този сценарий, който заедно с Денис Кели адаптираме по дълбокия и изпълнен с въображение роман на Казуо Ишигуро."
"Гийермо дел Торо е режисьор визионер и майстор на своя занаят. Не бихме могли да се гордеем повече с престижното признание за неговия "Пинокио" и се радваме да продължим творческото си партньорство, докато той разработва следващия си проект с Нетфликс", заяви филмовият шеф на Нетфликс Скот Стъбър.

Филмът "Пинокио" на Гийермо дел Торо прекара един месец на върха на световната класация на Нетфликс и през първите 28 дни беше гледан от повече от 50 милиона зрители.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Нетфликс , Netflix , Гийермо дел Торо , Стрийминг

Нетфликс работи по сериал по романа "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

"Аргайл: Супершпионин" със стрийминг премиера в Apple TV+

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон