Музика Музика и видео

Б.Т.Р. с видеоклип на „Ела” - една от най - харесваните песни

Добави коментар

Б.Т.Р. с видеоклип на „Ела” - една от най - харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р.

 

Видеоклипът на „Ела” -  една от най - харесваните песни от последния албум на Б.Т.Р.  е вече факт. Акустичната балада, създадена за пиано и глас е различна като звучене от всичко записано досега от групата.

 

 

Да импонира на емоцията на песента в клипа е изграден имагинерен образ на жена - птица.  Красива, силна, мистична и малко тъжна – полужена, полуптица, с крила вместо ръце, тя танцува своя необикновен танц , между реалността и фантазията. Тази роля е поверена на  прима - балерината на Софийска опера и балет - Марта Петкова. Хореографията в клипа е дело на Росен Михайлов. На рояла е виртуозът - пианист Ясен Велчев /група „Те“/, който работи с Б.Т.Р. над 10 години.

Автор на музиката и текстът на „Ела” е Славчо Николов. Оператор е Мартин Чичов, а режисурата е на Ивайло Марков и Боряна Николова.

 

Б.Т.Р. с видеоклип на „Ела”

 

Костюмът на жената – птица е дело на дизайнера Кристина Бъчварова, а крилата са специално изработени от екипа на  Людмил Николов. Фотограф – Цветан Игнатовски.

На 12 март, от  Виена стартира  Европейското турне на Б.Т.Р. за 2020 г.

Групата изпрати 2019 г. с Европейско турне с 13 концерта, Национално лятно турне „Невидими стени 2019“ в десетки градове, видеоклипове в стилистиката на киното на  „Никога преди“ и „Тези дни“  и турне в Северна Америка.

От 2019 г. в учебниците по музика е включен пилотният сингъл „Моята сила“ от албума „Невидими стени“ на групата.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Б.Т.Р.

„Без сълзи“ с музиката на Б.Т.Р.