Актуално Други

“Borgen – Power & Glory” идва по Нетфликс на 2 юни

Добави коментар

Премиерата на новия сезон на прочутата датска политическа драма “Borgen” ще бъде по Нетфликс в скандинавските страни на 14 април, а в останалата част на света - на 2 юни.

© Mike Kollöffel

"Borgen - Power & Glory" отново следва Биргите Нюборг, нейните служители и медиите, които са натоварени да я отразяват, този път в ролята ѝ на министър на външните работи. Сериалът разглежда някои от най-големите политически въпроси на нашето време: значението на Датското кралство в съвременния свят, битката на суперсилите за контрол над Арктика - и не на последно място, климатичната криза. Основният сюжет се фокусира върху борбата за власт и върху това какво прави властта с хората - както в професионален, така и в личен план.

© Mike Kollöffel

Биргите Ниборг е новоназначеният министър на външните работи, когато компания внезапно открива петрол в Гренландия. Събитие, което поставя началото на международна борба за власт в Арктика и в което Ниборг, иначе толкова опитният политик, трябва неведнъж да приеме, че въпреки отношенията на Дания с Гренландия като "голям брат", когато става дума за международните суперсили, Дания е второстепенен играч…

Сериалът ще проследи и живора Катрин Фьонсмарк. След като за известно време е била шеф на пресаташето на Биргите, тя се връща към журналистиката и получава работа като ръководител на новинарския отдел на голяма национална телевизия.

© Mike Kollöffel

“Borgen - Power & Glory” е продължение на предишните сезони на “Borgen”. Актьорският състав включва Сидсе Бабет Кнудсен, Биргите Хьорт Сьоренсен, Микел Бое Фьолсгаард, Ниви Педерсен, Свенд Харденберг и Лукас Лингаард Тьонесен, както и Озлем Сагланмак, Симон Бенебьерг, Йохана Луиза Шмидт, Магнус Миланг и Дарън Пети. От оригиналния актьорски състав се завръщат още Сьорен Малинг, Сигне Егхолм Олсен, Микаел Биркяр, Лисбет Вулф, Ларс Микелсен, Лаура Ален Мюлер Смит, Йенс Албинус, Ларс Кнутзон, Петер Мигинд, Мортен Кирков и Ангунгуак Ларсен.

“Borgen - Power & Glory” е продуциран от SAM Productions за Датска радиотелевизионна корпорация в сътрудничество с Нетфликс и ще има премиера по Нетфликс в скандинавските страни на 14 април, а в останалата част на света и България - на 2 юни.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Нетфликс , Netflix , Стрийминг , Borgen – Power & Glory

Max с втори официален тийзър за „Пингвинът“ с Колин Фарел

Започнаха снимките на предисторията на „Игра на тронове“

HBO Max се превръща в Max

Първи тийзър на DUNE: PROPHECY

"Домът на дракона": Нов трейлър разкрива епичната битка за Железния трон