Актуално Други

Балканика МТВ излъчва най-популярния фестивал на Будва

Добави коментар

На 5 и 6 юни, петък и събота, от 22.00 часа българско време, Балканика МТВ ще покаже наживо „Pjesma Mediterana 2009”
Тото Котуньо с рецитал

Балканика Мюзик Телевижън ще излъчи един от най-популярните фестивали на Балканите – „Pjesma Mediterana 2009”, който ще се проведе за шестнадесети път от 5 до 7 юни. Домакин на музикалното събитие е слънчевият черногорски курорт Будва.

На 5 и 6 юни, петък и събота, от 22.00 часа българско време, Балканика МТВ ще покаже наживо двете полуфинални вечери, в които ще бъдат представени 38 песни. Те бяха селектирани от комисия, която оцени над 200 композиции. 24 от тях ще се класират за финалната вечер на 7 юни.

Сред участните на средиземноморския конкурс личат имената на балкански изпълнители като Гоца Тържан, Феминем, Дадо Топич, Мая Николич, Калиопи и др. Любопитно е и участието на Екстра Нена, която печели награда на първото издание на  „Pjesma Mediterana” през 1992 година.

През годините на сцената в Будва са гостували световни звезди като Бони М, Горан Брегович, Ал Бано, Руслана. На последното издание с концерт извън конкурсната част се представи Хулио Иглесиас. На предстоящия фестивал с рецитал ще участва Тото Котуньо, който ще направи своеобразно завръщане на сцената в Будва след 15 години.
И тази година събитието предизвиква огромен интерес, като организаторите са акредитирали над 200 журналисти. Трите вечери ще бъдат излъчвани директно от 16 телевизии и 8 радиостанции от България, Гърция, Румъния, Унгария, Албания и всички държави от бивша Югославия. След като Балканика МТВ вече се разпространява в кабелните мрежи в Централна и Западна Европа, конкурсът ще може да бъде гледан и от зрителите в Германия, Австрия и Швейцария.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Pjesma Mediterana 2009