Актуално В програмата

Арменци, британци, румънци и гърци са сред кандидатите за първия български ”X factor”

Добави коментар

На 15 юни в Пловдив е първият предварителен кастинг за ”X factor”, следват Бургас – 21 юни, Варна – 25 юни, Плевен – 29 юни, и София – 3 юли
На 15 юни в Пловдив е първият предварителен кастинг за ”X factor”, следват Бургас –  21 юни, Варна – 25 юни, Плевен – 29 юни, и София – 3 юли

X factorИстинска кастинг мания се разразява около първия български ”X factor” още преди да са започнали дори предварителните прослушвания за този най-голям и успешен музикален формат в света. Освен регистриралите се от цялата страна българи, има арменци, британци, румънци и гърци. Въпреки че има само долна възрастова граница, най-младият записал се е едва на 10 години, а най-възрастният засега е 66-годишен певец.

Сред кандидатите за слава най-много са тези, които си изкарват хляба като певци или са посветили живота си на музиката, но има и служители от БАН, финансови институции и даже от Министерството на външните работи. Новината е, че има и участник, учил пеене в едно от най-престижните вокални училища в света, а ”лошата” новина е, че един от претендентите смята, че не може да пее, но иска да се убеди дали със сигурност е така… Разнообразието от личности продължава дори в мейл регистрацията, където има mirotvorec, teatralen geroi,  gotiniq_figo, versace, hralupata и  … i.need.a.new.email.

Първата вълна на ”X factor” започва на 15 юни, още в 8:00 ч. сутринта.
Тогава е първият предварителен кастинг в Пловдив, в седма палата на панаирния град. На 21 юни е ред на Бургас - в културен център ”Морско казино”. Следват Варна – 25 юни, Плевен – 29 юни, и София – 3 юли. 

Тук е мястото да се припомни, че всички, които искат и могат да пеят, но и са навършили 16 години, са добре дошли на прослушванията.
“Ако сте на по-ниска възраст, ще бъдете прослушан както всички останали, уверяват от екипа на шоуто. В случай, че сте изключително подходящ за участие, ще бъдете включени в проекта, въпреки възрастта си. Това обаче не може да бъде гарантирано. Ако не станете част от шоуто, вашите данни ще бъдат запазени и със сигурност ще ви потърсим лично за следващ сезон”.

X factorУникалното на ”X factor” е че, това е единственото шоу, в което могат да се явят както солови певци, така и дуети или вокални групи. Също така - няма ограничения за изпълненията: „Можете да пеете акапелно, в акомпанимент или на синбек, можете да застанете сам на сцената и да запеете, можете да излезете с агитка, можете да направите цял спектакъл - всичко зависи от вас, уверяват продуцентите. Вашето изпълнение може да бъде във всички познати стилове. Или да предложите свой”.

Освен това, участниците няма да бъдат просто оценявани от т.нар. съдии, а ще се състезават заедно с тях. По време на шоуто те ще бъдат техни учители, ментори, а понякога и партньори. В шоуто има много повече етапи и предизвикателства от всеки друг подобен формат. Изненадите винаги предстоят, а концертите на живо ще са много повече от всичко, правено до сега. Те ще са истински поп-рок  спектакли от световна величина.

”X factor” е формат номер 1 в света, който дебютира у нас, едновременно със САЩ. Излъчва се в 33 държави и е признат за ролс-ройса в света на шоубизнеса.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: X Factor

4 Magic е победител в X Factor „Сътворението на звездите“

Ева, Йоана и 4 Magic са финалистите в X Factor „Сътворението на звездите“

Вирджиния се раздели с отбора на 25+ и пети сезон на X Factor

Славин Славчев и Михаела Филева се завръщат на сцената на X Factor

Теодор приключи участието си в пети сезон на X Factor