Актуално Други

Apple TV+ ще адаптира “Тъмна материя” на Блейк Крауч

Добави коментар

Джоел Едгертън ще изиграе главната роля в адаптацията на “Тъмна материя” на Apple TV+.

© Apple TV+

Обявен за един от най-добрите научнофантастични романи на десетилетието, "Тъмната материя" е история за пътя, който не е изминат. Сериалът се фокусира върху Джейсън Десен (в ролята Еджъртън), физик, професор и семеен мъж, който една нощ, докато се прибира, е отвлечен и завлечен в алтернативна версия на живота си. Това чудо бързо се превръщат в кошмар, когато той се опитва да се върне в своята реалност скрита сред множество животи, които е бил могъл да изживее. В този лабиринт от умопомрачителни реалности той се впуска в мъчително пътешествие, за да се върне при истинското си семейство и да го спаси от най-ужасяващия, непобедим враг, който може да си представи: самия себе си.

Синопсис на романа Тъмна материя от Блейк Крауч:

„Щастлив ли си?“

Това са последните думи, които Джейсън Десън чува от устата на своя маскиран похитител секунди преди да бъде пратен в безсъзнание. Джейсън идва на себе си на непознато място, завързан за носилка и заобиколен от хора в защитни костюми. Mъж, когото никога не е виждал, му се усмихва и му казва: „Добре дошъл, Джейсън. Поздравления. Ти успя“.

Джейсън се е събудил в един непознат свят. Съпругата му не му е съпруга. Синът му никога не се е раждал. Самият той не е обикновен преподавател по физика, а известен физик гений, направил забележително откритие. Невъзможно откритие.

Кой свят е истинският – този или другият? Как може да се върне обратно? Отговорът се крие в едно пътуване, по-невероятно и ужасно от всичко, което може да си представи – пътешествие, което ще го принуди да се изправи пред най-тъмните си страни, докато се бори с един изумителен и непобедим враг.

„Тъмна материя“ е една великолепна история от автора на трилогията „Уейуърд Пайнс“, която е едновременно покъртителна, невъзможно странна и изключително човешка. Това е един вълнуващ научнофантастичен трилър за направените избори, за пътищата, по които не сме поели, и колко далеч сме готови да стигнем, за да получим мечтания живот. История, която разтърсва и кара читателите да се замислят какъв би бил животът им, ако бяха взели различни решения.

Сценарист и шоурънър на сериала ще бъде Крауч, а продукцията му за Apple TV+ ще бъде осъществена от Sony Pictures Television. Луи Летерие ще режисира първите четири епизода.

Едгертън има зад гърба си още филмите "Крал Артур", "Bright" и "Великият Гетсби". Актьорът скоро ще може да бъде видян и в сериала на Дисни+ “Оби-Уан Кеноби

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Стрийминг , Apple TV+

Нетфликс работи по сериал по романа "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес

Продължение, посветено на Джон Сноу от „Игра на тронове“, няма да има

"Аргайл: Супершпионин" със стрийминг премиера в Apple TV+

Питър Клафи и Декстър Сол Ансел в предистория на „Игра на тронове“

Домът на дракона: Черни срещу Зелени в епични трейлъри за втория сезон