Актуално Какво ще се случи...

“Свободна да избира" еп. 147 - Рахи се радва на хаоса!

1 коментар

Бебешкото парти на Кинджал е прекъснато от спор. Пахи се противопоставя на двойните стандарти в обществото. Вижте какво ще се случи в епизод 147 на индийския сериал "Свободна да избира”.

Анупама и Анудж ентусиазирано представят множеството забавни дейности, планирани за бебешкото парти на Кинджал, и призовават всички да се насладят на празненството. Междувременно Адхик дава значката си на Пахи и закачливо настоява тя да я прикрепи към тоалета му. Пахи се съгласява с усмивка, увлечена от флиртаджийските закачки на Адхик, докато не се намесва Самар, който я предупреждава да бъде предпазлива. Раздразнена от намесата на брат си, Пахи отхвърля притесненията му. Междувременно, жените помагат на Кинджал да се приготви за партито.

Пахи обявява пристигането на Кинджал, привличайки вниманието на всички. Когато Кинджал едва не се спъва в сарито си, Анудж ѝ се притичва на помощ. Анупама въздъхва с облекчение, докато Паритош наблюдава всичкп с тревога. Самар успокоява брат си, съветвайки го да се отпусне и да се наслади на празненството, уверявайки го, че всичко върви гладко.

Паритош се доверява на Самар, изразявайки новото си разбиране за отговорността, с нетърпение очаквайки бащинството. Анупама започва ритуалите. Ванрадж и Кавия гледат снимките от събитието и се радват на празненството. Радостта им обаче е прекъсната от видео обаждане на Лила, показващо празненството и неволно предизвиква гнева на Ванрадж, който вижда близостта на Ануж с Кинджал и Паритош. Рахи се възползва от възможността да разпали гнева на Ванрадж, обвинявайки Анудж, че е поел дядовите задължения. Докато Ванрадж е бесен, Лила се опитва да се намеси, а Баркха се наслаждава на разиграващата се драма.

Кинджал и Паритош изразяват мъката си, че Ванрадж не може да присъства на партито. Рахи публично засрамва Лила, че е подарила стари бижута на Кинджал. Анупама защитава сантименталния жест на Лила, което предизвиква напрежение. Хасмух подкрепя Лила, подчертавайки емоционалното значение на подаръците, но Рахи отхвърля сантименталната им стойност. Лила спира Рахи преди тя да може да направи ритуалите за Кинджал и настоява Анупама да изпълни ритуала преди Рахи.

Анупама подчертава, че бебето трябва да получи любов и от Рахи. Тя я моли да започне ритуала. Рахи се приближава до Кинжал и й прошепва на ухото, че иска бебето да прилича на нея. Лила пита Рахи защо иска това. Двете се впускат в разгорещен спор.

Анупама, наблюдавайки разпрата, с ирония в гласа тя насърчава Лила и Рахи да се карат по-силно, за да може бебето да се запознае с емоциите на своите баба и прабаба. Думите на Анупама имат неочакван ефект. Рахи и Лила, осъзнавайки глупостта на спора си, се засрамват. Те се извиняват една на друга, обединени от любовта си към Кинжал и бебето.

Анупама, доволна от развръзката, моли всички да продължат с празненството. Баркха и Анкуш пожелават на Кинжал всичко най-добро и й пожелават да роди здраво бебе. Баркха й поднася подарък, който Паритош с изненада забелязва, че е доста тежък. Баркха с гордост обявява, че Кападия не са като другите семейства, които подаряват само плодове или цветя. Пахи не може да сдържи сълзите си. Самар, забелязал нейната разчувстваност, я пита какво се е случило. Адхик, с шеговит тон, добавя, че е "яко" да види емоционалната страна на Пахи

Анупама извиква Самар за важен ритуал. Паки пита защо той е избран за ритуала. Анупама й разяснява, че като най-млад мъж в семейството, Самар има специална роля. Тя го хвали за неговата всеотдайност и му разкрива значението на зетя в индийската култура. Анупама не пропуска да отбележи, че Кинджал и Самар са истински късметлии да имат един друг за зет и снаха.

Паритош благодари на Самар за безрезервната му подкрепа към Кинджал, когато той самият не е успял да се справи. Той си спомня как е изоставил отговорностите си, когато е научил за бременността, но Самар е бил до Кинджал, когато най-много е имала нужда от него. Кинджал също не пести думи на благодарност към Самар, описвайки го като брат, който е запълнил празнотата в живота й. Самар, видимо разчувстван, прегръща с Кинджал.

След това Хасмук кани Анупама и Анудж да изпълнят друг ритуал. Анудж, осъзнавайки, че Ванрадж и Кавия пропускат тържеството, моли Паки да се свърже с тях чрез видео разговор, за да могат да се включат виртуално. За съжаление, Паки не успява да осъществи връзка.

Джигнеш, любопитен за реакцията на Ванрадж и Кавия, насърчава Анудж и Анупама да импровизират, представяйки си как биха реагирали те на събитието. Анудж и Анупама, с чувство за хумор, се впускат в комична имитация на Ванрадж и Кавия, предизвиквайки смях. Лила, трогната от жеста им, им благодари, че са помислили за Ванрадж и Кавия, въпреки тяхното отсъствие. Анупама изтъква значението на майката в живота на бебето. Тя подчертава, че майчината обич и грижа не се ограничават само до 9-те месеца на бременността, а се простират през целия живот на детето.

Рахи отива при Барха и казва, че иска да си поговорят. Анупама, загрижена за комфорта на Кинджал, й носи възглавница. Анудж, привлечен от нейната доброта, се приближава и се опитва да създаде романтична атмосфера.

Баркха прави комплимент за красотата на Кинжал. Рахи зразява недоумение как Анупама, а не Баркха, е успяла да се сдобие с богатството на Кападия. Баркха се опитва да отклони разговора, но Рахи е решена да разкрие тайните на семейство Шах. Тя посвещава Баркха в някои от тъмните страни на тяхното минало, споменавайки трудностите с Малвика и Ванрадж. Рахи казва, че Анудж е луд по любовта към Анупама. Баркха стои смаяна. Ануж и Анупама се гледат в очите.

Баркха отбелязва, че всяко семейство е изправено пред свои собствени предизвикателства. Рахи хвали интелигентността на Анупама, която се стреми да поддържа отношения както с Кападия, така и с Шах. Анупама се намесва, защитавайки действията си и заявявайки, че е важно да се грижат за взаимоотношенията си, дори ако другите я възприемат като егоист. Тя подчертава значението на това да се ценят семейните връзки, което кара Рахи и Барха да се изненадат. След това Анупама пренасочва вниманието на всички към началото на събитието.

Самар, с типичното си чувство за хумор, предлага игра, която е посрещната с ентусиазъм от гостите от семействата Шах и Кападия. Играта се състои в завъртане на колело, което определя забавни сценарии, свързани с бебето, като например кой ще го гушка най-много или кой ще му смени най-много памперси. Анупама се справя елегантно със спора между Рахи и Лила, като го преформулира положително. Анупама печели играта, че бебето ще я обича най-много.

Кинджал, чието лице е озарено от емоции, споделя откровените си чувства. Тя признава, че Рахи е добра майка, но амбициите й в бизнеса са я отдалечили от дъщеря й, лишавайки Кинджал от любовта, за която е копнеела. Кинджал се обръща към Анупама, наричайки я истинска майка. Тя я моли да стане кръстница на бебето й, изразявайки желанието си детето й да наследи ценностите на Анупама – доброта, състрадание и безрезервна любов.

Анупама, с разбиране и съпричастност, се обръща към Кинджал. Тя й обяснява, че Рахи е прекарала много години далеч от нея, не за лична изгода, а за да й осигури светло бъдеще. Анупама хвали Рахи за това, че е внушила на Кинджал ценности, които я оформят като личност. Думите на Анупама докосват сърцата на всички присъстващи, включително и Рахи, която се бори със смесени емоции.

Баркха използва момента, за да се подиграе на Рахи, изтъквайки силната връзка между Кинджал и Анупама. Рахи насочва вниманието на Баркха към Сара, която също се е сближила с Анупама. Тя я насърчава да се обедини с нея, за да противодействат на влиянието на Анупама. Анупама забелязва Барха и Рахи заедно. Анудж и Анупама се подготвят за танц.

Състезанието по танци е в разгара си и всички участват с радост. Междувременно Пахи и Адхик се възползват от веселието и се измъкват в друга стая. Адхик разкрива на Пахи, че има да ѝ каже нещо важно, което предизвиква вълнението на Пахи. Личният им момент обаче е прекъснат, когато Анупама забелязва отсъствието им и тръгва да ги търси. Тя вижда Пахи в стаята и влиза вътре, само за да види как Адхик държи раменете на Пахи.

Преди Анупама да успее да реагира, зад гърба им се чува викът на Ванрадж. Той също е забелязал двамата заедно и ядосано се изправя срещу Адхик, като го хваща за яката. Въпреки протестите на Пахи и Анупама, Ванрадж отказва да изслуша обясненията им и влачи Адхик пред всички. Ситуацията се изостря, когато Ванрадж удря Адхик, шокирайки всички присъстващи.

Семейството на Адхик е бясно на Ванрадж, че е прибягнал до насилие срещу сина им, и Анудж иска обяснение. Ванрадж обвинява Адхик, че се е опитал да се сближи с Пахи насаме, което още повече разпалва напрежението. Положението се изостря, когато двете семейства влизат в разгорещен спор, а Паритош разкрива, че също е виждал Пахи и Адхик заедно. Въпреки това Самар го убеждава да не изостря ситуацията още повече.

Анудж настоява Анупама да разкаже какво се е случило. Ванрадж е на път да удари отново Адхик, но е възпрян от останалите. Баа упреква Адхик, че е застанал на страната на Ванрадж, докато семейството на Анудж осъжда агресивното поведение на Ванрадж и изисква от него да прояви сдържаност. Ванрадж казва, че знае добре как да се държи с тези, които се опитват да се сближат с дъщеря му. Рахи е ядосана, че церемонията по посрещането на бебето на дъщеря ѝ е провалена. Анупама я моли да не създава повече проблеми. Рахи се успокоява.

Въпреки опитите на Анудж да запази спокойствие и да изслуша и двете страни на историята, Ванрадж остава разгневен. Адхик се защитава, заявявайки, че той и Пахи са просто приятели, които водят разговор. Въпреки това Ванрадж отказва да слуша, което подтиква Пахи да се изкаже и да заяви, че е отишла с Адхик доброволно и че те са само приятели както баща ѝ и Кавие. Това шокира всички, особено Ванрадж, който е изненадан от непокорството на Пахи.

Лила поставя под въпрос естеството на приятелството им, което кара Пахи да се защити. Ванрадж обаче изразява неодобрение, позовавайки се на обществените норми, които забраняват подобни връзки в Индия. Пахи се противопоставя, като посочва, че обществото приема извънбрачните връзки и късните бракове, и се пита защо едно нормално приятелство между млади хора се смята за неприемливо.

Напрежението ескалира, когато Паритош също изразява неодобрението си за приятелството на Пахи с Адхик. Пахи оспорва двойните стандарти, като се пита защо другите могат да имат връзки и да получават подкрепа, а тя не може. Тя признава, че Адхик е причината за решението ѝ да посети дома на Анупама. Признанието за чувствата на Пахи към Адхик шокира всички, включително и Ванрадж, който побеснява.

Анупама се намесва, като настоява Ванрадж да се успокои и да им позволи да разгледат ситуацията рационално. Тя напомня на Ванрадж, че Пахи е и нейна дъщеря, и заявява, че трябва да подходят внимателно към въпроса. Анудж оказва подкрепа на Анупама, като предлага вместо да реагират импулсивно, да насочат Пахи и Адхик в правилната посока. Въпреки хаоса, Пахи застава до Адхик, затвърждавайки връзката им пред лицето на съпротивата. Междувременно Рахи наблюдава драмата с удоволствие, наслаждавайки се на спектакъла, който се разиграва пред нея.

Намесата на Рахи само налива масло в и без това разгарящия се огън, тъй като тя поздравява семейство Кападия за това, че са създали още една връзка с Шах. Търпението на Кинджал се пречупва и тя предупреждава Рахи да си тръгне, преди да е направила нещо за което ще съжалява. Лила и Анупама настояват Кинджал да се прибере в стаята си. След това Анупама нарежда на Пахи да направи същото, но Пахи отказва, питайки се защо обществото с готовност приема аферата на Ванрадж и брака на Анупама, но не може да толерира приятелството ѝ с Адхик.

Самар съветва Пахи да избере правилния момент за избухването си, но Пахи не вижда причина да чака. Анупама отговаря, като защитава собствения си избор. Тя пита Пахи за собствените ѝ желания и дали може да се изразява открито с Адхик. След това Анупама настоява Пахи да се прибере в стаята си, което е подкрепено и от Ванрадж.

Ванрадж допълнително изостря ситуацията, като обижда семейство Кападия, което кара Анупама да помоли Анудж, Анкуш и Барха да се приберат у дома. Обвинявайки Анупама за хаоса, Ванрадж ѝ се кара и Анупама поема отговорността, преди да си тръгне от сцената. Барха насочва гнева си към Адхик за това, че харесва Пахи. Анух и Сара го притискат да разкрие истината за връзката си с дъщерята на Ванрадж. Анупама се притеснява от развоя на събитията, но Самар я успокоява, че ще се справят със ситуацията заедно.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Свободна да избира

“Свободна да избира" еп. 161 - Хаос в дома на Шах!

“Свободна да избира" еп. 160 - Какво крият Рахи и Паритош?

“Свободна да избира" еп. 159 - Какво ще се случи с Кинжал и бебето?

“Свободна да избира" еп. 158 - Ануж разкрива истината за инцидента!

“Свободна да избира" еп. 157 - Барха и Анкуш кроят зъл план!