Актуално В програмата

5 часа празничен сутрешен блок „Денят започва” за 24 май по БНТ

Добави коментар

5 часа празничен сутрешен блок „Денят започва” за 24 май по БНТ
Големи личности на българската култура ще четат пред камерата на БНТ любими текстове.

„Денят започва” за 24 май по БНТКакво ще изберат писателите Валери Петров и Любомир Левчев, Теодора Димова и Георги Господинов, Недялко Йорданов, певицата Богдана Карадочева, художниците Светлин Русев и Ивайло Мирчев, режисьорът Маргарита Младенова, учените Георги Бакалов и Валери Стефанов, монсеньор Пройков и русенският митрополит  Неофит - всички те са подготвили и четат откъси от своите предпочитани автори специално за зрителите на празничното предаване на БНТ.

На 24 май ще чуем и историите от конкурса за “Най-добрият учител, когото познавам” и ще бъдат наградени най-хубавите детски стихчета и рисунки от конкурса „За буквите”. Всички те вече се публикуват на сайта на БНТ. Срокът за изпращане е до 20 май, когато две журита ще определят най-добрите. Наградите ще бъдат раздадени в ефир на края на предаването, малко преди 12.00 ч. - DVD с български приказки “made in BNT Sat” и книги от издателство “Егмонт - България”.

По време на цялото предаване младите музиканти от ДМУ “Любомир Пипков”, ще свирят и пеят на живо.

На 24 май зрителите ще видят още как репортери станаха столичният кмет Йорданка Фандъкова  и ексминистърът на просветата  Даниел Вълчев. Ще има и  специално интервю на министър Вежди Рашидов. Министър Сергей Игнатов, актьорът Христо Мутафчиев и медийният експерт Георги Лозанов приеха предизвикателството да бъдат водещи в студиото на “Денят започва” и да разговарят на живо с млади студенти и актьори по горещи теми на българската култура и образование.

Водещи на целия 5-часов празничен маратон ще бъдат Александра Гюзелева, Аделина Радева, Андрей Захариев и Марин Маринов, а Добрина Чешмеджиева ще се включи със специално организиран дебат “млади учени v.s. млади кандидат-политици”. Участниците в дебата ще бъдат от “Големият избор” и “Лаборатория за слава” - двата формата за млади хора, които БНТ поддържа в програмата си.

БНТ ще излъчи пряко националното честване в София пред паметника на “Св.св. Кирил и Методий”.
Ще има преки включвания и репортажи от цялата страна, ще бъдат показани и гледните точки на специалните пратеници в Рим, където премиерът Борисов ще отведе българска делегация на среща с Папата и ще открие паметник на Иван Вазов и от Микулчице в Чехия, където се счита, че е погребан Методий и всяка година българската общност почита неговата памет.

Гледайте празника на живо с ”Денят започва”! Понеделник, 6:45 ч.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Денят започва

Премиерата на българската песен за детската Eвровизия предстои на 2-ри октомври

Росен Цветков се разделя с БНТ

“Денят започва” по БНТ1 вече в 06:00 часа

"Денят започва” на БНТ с празнична програма за 24-ти май

Денят започва