Преминете към основното съдържание

Коментари за
Пътищата на съдбата


Пътищата на съдбата

Към текста

Пътищата на съдбата:Семейство Челеби е една от най-знатните и с най-богата история фамилии в Бурса. През годините малката семейна работилница с двете стари пейки се превръща в компания за износ на дрехи в САЩ и Европа. Галип,...

Емилия

от Емилия • 12.11.2009

Колкото и да звучи парадоксално, аз лично намирам, че този сериал е по-добър от "Перла". Когато не съм много изморена, гледам повторенията му - сложен е по-дълбоко в автентичната турска разказвателна традиция, героите също са по-автентични, актьорите играят истински и чисто. Филмът не е напудрен като "Перла", където играят добри, но наложени от една манекенска реклама актьори и водени от много слаб сценарий и режисура. "Пътищата на съдбата" е, разбира се, разтегнат комерсиално като всяка сапунка, но в него има силни и чисти неща и човешкото му послание е добро - най-вече по отношение на духовните ценности на съвременното турско семейство и общество. Той се нарежда според мен до добрите образци на балканското развлекателно кино, като например "Гордата Аси" и "Хиляда и една нощ". Нямам нищо против турските сериали, още повече, когато производството на нашите е за съжаление в дълбока криза, но телевизиите ни трябва да имат по-прецизна политика в избора на развлекателното кино, което повече от сериозното и високото е в състояние да възпитава и въздейства точно върху средния без друго вече опошлен вкус на нашата публика. Казвам го с огорчение, преподавател по литература съм над 40 години.

MG

от MG • 21.10.2009

Bix kazala 4e tova e neveroiaten film. Niama ob6to s onezzi sapunki , davat.Artistite sa straxotni. Skoro ne bix se zaglejdala tv-serial i to v turski.

Пътищата на съдбата Как ще коментирате това?
Пътищата на съдбата
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.

Коментарите се преглеждат и одобряват от модератор.