Сериали Теленовели

Знакът на Зоро | Zorro: La Espada Y La Rosa

2 коментара

Знакът на Зоро | Zorro: La Espada Y La Rosa - Вълнуващите приключения на тайнствения Зоро – в едноименния латино сериал от 9 октомври 2012 по bTV Lady
Вълнуващите приключения на тайнствения Зоро – в едноименния латино сериал от 9 октомври 2012 по bTV Lady

Знакът на Зоро | Zorro: La Espada Y La Rosa

От 9 октомври, всеки делник 21:00 часа, зрителите на bTV Lady ще съпреживяват приключенията на тайнствения мексикански герой Зоро.
Неговата история се появява за първи път на малкия екран още през 1920 г. във филма „Знакът на Зоро”, а е преработена жанрово през 1957 г. в превърналия се в абсолютен хит сериал на Уолт Дисни – „Зоро”, в който американският актьор Гай Уилямс изиграва една от най-емблематичните си роли.

През 2007 г. колумбийската компания RTI, съвместно с Телемундо, показва една от най-добрите според критиката версии на Зоро. Тя е базирана на романа на Исабел Алиенде, като в сюжета използва и основни характеристики на персонажите от сериите на Дисни.

Знакът на Зоро | Zorro: La Espada Y La Rosa

Последната версия е снимана в Колумбия, но пресъздава история, чиито събития се случват в Лос Анжелис, Калифорния. Главният персонаж на историята е испанският благородник Дон Диего де ла Вега - обикновен човек с необикновена тайна. Въпреки че е отраснал като благородник във величествено имение, още от малък той е отвратен от издевателствата над бедните. От тогава дава обет да се бори срещу несправедливостта в обществото, в което живее. Усвоил бойните си умения в Барселона, той се завръща в родната си хасиенда в Калифорния и възприема тайната същност на Зоро – маскираният отмъстител. Така Дон Диего заживява двоен живот – на благородника Дон Диего де ла Вега и защитника на всички угнетени – Зоро. В своята благородна мисия той е подкрепян от Братството – тайна организация, наречена Рицарите на счупения трън.   

В драматичната история за добро и зло не липсва и голяма доза романтика, драматични събития и семейни интриги. Зоро се влюбва в красивата млада вдовица Есмералда Санчес де Монкада. Тя пристига в Калифорния заедно със сестра си и баща си – Фернандо Санчес де Монкада - новоназначен губернатор на Калифорния и първокласен диктатор. Въпреки че Дон Диего не понася губернатора, той постепенно е безумно увлечен от дъщерите му. Есмералда е задържана в плен, където е жестоко изтезавана и измъчвана, а сестра ѝ забременява, според слуховете, не от друг, а именно от Дон Диего.

Знакът на Зоро | Zorro: La Espada Y La Rosa

Вълнуващата история на Зоро ще предложи на зрителите не само интригуващ сюжет, но и множество странни персонажи. В приказния свят на Зоро няма да липсват мистични индиански шамани, амазонки, вещици, пирати и дори джуджета. Изключителното разнообразие на причудливи образи и характери в комбинация с интересния сюжет на историята превръщат сериала „Зоро” в един от най-добрите съвременни образци на теленовелата в световен мащаб.

В ролите: Кристиян Майер, Марлене Фавела, Ерик Елиас, Артуро Пениче, Освалдо Риос и Андреа Лопес. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Знакът на Зоро