Актуално Здравей, България

„Здравей, България” излъчи скандално изказване на Доган

1 коментар

„Здравей, България” излъчи скандално изказване на Ахмед Доган
 „Здравей, България” излъчи скандално изказване на Доган

„Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата”
са думи, казани от Ахмед Доган на 18 юни в с. Кочан, община Сатовча. „Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!”, казва още Доган.

Записът с думите му беше излъчен тази сутрин в „Здравей, България”. 
Гостувалият в студиото кандидат-депутат на ГЕРБ в Благоевград, Калин Каменов, който предостави записа, обясни че срещата на Доган се е състояла между 11:00 и 15:00 ч., в работно време,  като още преди обяд са били затворени училището, детската градина, кметството, горското стопанство и всички служители са закарани под строй в читалището за срещата с Доган. Там е бил целият актив на ДПС от областта.


Ето и думите на Ахмед Доган от записа, излъчен в „Здравей, България”:
 
"Депутатите нямат власт, нямат власт. Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!

Ако сте имали инвестиции в Сатовча, тук минават проектите само...искам да сте наясно за какво става въпрос...Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този проблем, защото това е важен въпрос.

И от гледна точка на проекти, и от гледна точка на тяхното изпълнение, и на оперативни програми тука и т.н. и т.н. И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава че искаме по-широко позициониране в парламента и от там в централната власт, господа. За да имам аз такива инструменти като нея, тя е шеф на фонд Земеделие. Министри, зам.-министри, дирекции, вицепремиери и т.н. В мене е концентрирана властта, а не е във вашите депутати, искам да го знаете това!"  
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник