Актуално Здравей, България

"Здравей България" - 31 юли, петък

Добави коментар

Новият външен министър Румяна Желева в "Здравей България": "Няма да се закриват посолства"
Румяна ЖелеваНяма да се закриват посолства, обяви новият външният министър Румяна Желева в "Челюсти" пред Диана Найденова - рубриката, която сутрешният блок на „Нова телевизия” прави съвместно с „Дарик”.

Според дипломат номер едно предстои анализ и опит за оптимизиране на работата на мисиите, но не и отзоваване на наши представители зад граница.

Румяна Желева заяви, че в момента въобще не стои на дневен ред въпроса за това кой ще е новия български еврокомисар. В момента съм външен министър и само с това се занимавам, добави тя. Не знам да има промяна в позицията на премиера, която да доведе до това Меглена Кунева отново да бъде предложена за еврокомисар, каза Румяна Желева.

Тя обяви, че нейния кабинет ще има 3, а не както досега 4 заместник-министри. Редукцията е много по-сериозна, защото към МВнР премина ресор Европейски въпроси, така че ще има заместник--министър по европейските въпроси, обясни Желева.

Тя съобщи две имена на заместник-министри – Марин Райков, Милен Люцканов и Калин Борисов,  който ще бъде на мястото на Гергана Паси. И тримата са дипломати от кариерата.

България опрости дълга на Либия в размер на  56,6 млн. щатски долара, като изричното желание на нашата държава е тези пари да бъдат прехвърлени на международния фонд за Бенгази, обяви Желева.  По думите й  България не е плащала допълнителни средства за освобождаването на нито една от медицинските сестри и доктор Ашраф.

Румяна Желева каза, че допълнително ще се поиска информация дали тези пари действително са отишли във фонда. Към момента няма такава информация,  допълни външният министър.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник