Кино

Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”

Добави коментар

Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”. В средата на септември се очаква и вторият трейлър на филма.
Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”. В средата на септември се очаква и вторият трейлър на филма.

Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”

Питър Джаксън, режисьор на епичното приключение на Билбо Бегинс, обяви края на снимките на очаквания с огромно нетърпение от феновете „Хобит: Неочаквано пътешествие”. Филмът, който излиза по света и в България на 14 декември тази година, е заснет с нова технология, която по думите на Питър Джаксън ще промени безвъзвратно възприятията ни за кино. „Моето предвиждане е, че догодина по това време ще има поне няколко филма, които се заснемат с 48 кадъра в секунда. Като индустрия, киното трябва да развива технологията така, че да осигури още по-зрелищно и въздействащо изживяване от големия екран”, сподели Джаксън по време на тазгодишния фестивал на комиксите в Сан Диего Comic Con.

Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”В рамките на събитието, на специално представяне на продукцията, създателите на „Хобит: Неочаквано пътешествие” показаха нови ексклузивни кадри от филма. За решението да бъдат прожектирани само в традиционните 24 кадъра, Джаксън обяснява: „Преди няколко месеца когато излъчихме 10 минути заснет материал само в 48 фрейма, много медии се фокусираха върху противоречивите реакции от новата технология, вместо върху съдържанието на видяното на големия екран.

Това ме убеди, че най-справедливия начин да се изпита истинското въздействие на 48-те кадъра е човек да се настани удобно и да изгледа целия филм, а не само кратки откъсчета от него. Тъй като тази технология ще окаже сериозно влияние върху индустрията, е важно оценката за нея да бъде генерирана в подходящ и безпристрастен контекст. Представянето на кратък откъс в огромен конгресен център за мен не е начинът.”   

Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”

Поставяйки акцент върху съдържанието, Джаксън разкри, че вече се работи по втория трейлър на филма, който се очаква да бъде завършен в средата на септември и представи пред феновете новия плакат на „Хобит: Неочаквано пътешествие” с фокус върху Гандалф Сивия (Иън Маккелън). Екипът, който подготвя кратките видео блогове за продукцията, вече работи и по ново съдържание „зад кадър”, в което ще влязат моменти от участието на Comic Con 2012, както и кратки откъси от филма.
Завършиха снимките на “Хобит: Неочаквано пътешествие”

Първата от двете екранизации на популярния роман „Хобит” на Дж.Р.Р. Толкин „Хобит: Неочаквано пътешествие” проследява пътешествието на главния герой Билбо Бегинс, който се впуска в епично приключение, за да отвоюва изгубеното Кралство на джуджетата Еребор от страховития дракон Смог. Провокиран за този поход отвъд Сините  планини от Гандалф Сивия, Билбо се озовава в компанията на тринадесет джуджета, предвождани от легендарния войн Торин Дъбощит. Тяхното пътешествие ще ги отведе в Пущинака; през криещи опастности земи, гъмжащи от Орки и Гоблини, смъртоносни Уарги, гигантски паяци и магьостници.
Освен режисьор и основен двигател на проекта, носителят на „Оскар” Питър Джаксън, е и съсценарист и продуцент на двата филма „Хобит: Неочаквано пътешествие” и „Хобит: Дотам и обратно”. Сценаристи са още съпругата му Фран Уолш, Филипа Бойънс и Гийермо дел Торо, а продуценти Алън Хорн, Кен Къминс, Тоби Емерих и Зейн Вейнер.

„Хобит: Неочаквано пътешествие” излиза на голям екран в 3D и IMAX 3D на 14 декември 2012 г. Втората екранизация по ромата на Дж. Р.Р. Толкин „Хобит: Дотам и обратно” излиза по кината на 13 декември 2013 г. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Хобит: Неочаквано пътешествие

Коледа по Нова: Коледен концерт на X Factor и специален ден с магията на Дисни

Нов трейлър на "Хобит: Пущинакът на Смог"

Предварителните продажби за „Хобит: Неочаквано пътешествие” стартират на 21 ноември в Cinema City