Лица ТВ водещи

Запознайте се с Джени Морис

Добави коментар

Джени Морис, наричана още „Засмяната кулинарка“ (The Giggling Gourmet), e прочута готвачка и радиозвезда от Южна Африка.

Джени Морис, наричана още „Засмяната кулинарка“ (The Giggling Gourmet), e прочута готвачка и радиозвезда от Южна Африка. През 1997 година тя открива своята „Арена за готвачи“ (Cook's Playground), функционираща като школа за готвачи и компания за кетъринг. Джени е автор на четири готварски книги: „Сурова храна, проста храна, добра храна“ (Rude Food, Nude Food, Good Food) през 2004 година, „Още сурова храна“ (More Rude Food) през 2006 и „Гответе с Джени Морис“ (Cooking with Jenny Morris) през 2012 година, „Вкусете света с Джени Морис“ (Taste the World with Jenny Morris), сътрудник на списания, сред които южноафриканското „Списание на Опра“ (Oprah Magazine) и седмичен водещ на рубрика в южноафрикански пътеводител. Освен това тя се изявява и по радиостанция „Кейп Ток“ (Cape Talk), където коментира въпроси, свързани с храната и любовта. Тя се е снимала в два сериала по Food Network: Jenny Morris Cooks Morocco и Jenny Morris Cooks The Riviera, предстоящият за излъчване сериал, в който изследва възхитителния вкус на средиземноморската храна.

Запознайте се с Джени Морис

Откъде води началото си страстта Ви към храната и готвенето?

Всичко започна още в детската ми възраст, когато аз като мъниче вървях из зеленчуковата градина, уловена за ръката на баща ми, докато той пъхаше сладки млади грахчета и крехки млади фасулени зрънца в устата ми; нищо не може да се сравни с вкуса на крехкия сладък морков, измъкнат току-що от пръстта. Прекарвах часове в кухнята с моите родители, докато те приготвяха храната за деня, като те винаги намираха начин да ме включат в тази дейност. Още от дете знаех, че единственото, което искам да правя, е да бъда готвач!

През 1997 година Вие отворихте собствена школа по готварство и компания за кетъринг „Cook's Playground“ – как попаднахте в телевизията?

Първата ми изява по телевизията беше, когато ме поканиха да участвам с вставка в ‘Takali Sesami’ – програма за деца от началото на 90-те години, след това дойде един тринадесетседмичен сериал, друг тринадесетседмичен сериал, и още един, а сега и тази чудесна възможност по Food Network!

Jenny Morris Cooks Morocco беше голям хит по Food Network, какво Ви накара да изберете френската и италианската Ривиера за новия си сериал?

Винаги съм искала да посетя Италия и Франция. Обожавам средиземноморската кухня - тя е свежа, здравословна, сезонна и винаги толкова вкусна. Харесва ми това, че все още има семейства, които поддържат живи традициите, съществували във фамилиите им в продължение на много поколения.

По време на пътуването си из Ривиерата Вие посетихте Монтересо, Портофино, Генуа, Севона, Бадалучо, Монако, Ница, Ванс, Сен Тропе и Санари сюр мер – кое е любимото Ви място и защо?

О, Боже мой, как да отговоря на този въпрос? Във всяко едно от тези места открих по нещо специално, но, след като сте ме хванали натясно, вероятно трябва да посоча Монтересо!!

Имате ли желание да посетите нови страни в търсене на традиционни храни и, ако да, кои са те и какво бихте искали да изследвате?

Винаги имам такова желание. Винаги съм имала желание да вкуся света, още откакто бях малко момиче, харесвам това, което съм опитала досега и вече не мога да спра. Никога не съм била в Чили и Аржентина – кой знае, може да срещна истински каубой или да се науча да танцувам танго. Тайланд, Китай, Сингапур, Малайзия и страните, в които вече съм била, но в които има още какво да видя.

Имате ли любими блюда, вдъхновени от новия Ви сериал?

Влюбвах се отново и отново в смокините, прасковите, ягодите, малините, боровинките, доматите, чушките и патладжаните и създадох много нови рецепти, които ще използвам в ежедневието си.

Имахте ли срещи и възможност да готвите с някои интересни и вдъхновяващи личности?

Луиджи в Монтересо. Той все още е във форма и е зает активно с бизнеса си на 70-годишна възраст. Силен като бик и толкова чаровен, влюбен в продуктите си с аншоа, които консервира и бутилира всеки ден. Той е дотолкова влюбен в аншоата, че я приготвя по повече начини, отколкото съм видяла да предлага в ресторанта си.

Бихте ли споделила с нас някои забележителни случки от пътуването си по Ривиерата?

Вълнението, когато ходих за гъби порцини, когато опитах най-вълшебния чесън, който вече почти не се среща и срещнах хора, толкова отдадени и влюбени в него, че са се посветили на запазването и отглеждането му, когато опитах, подуших и ядох чиното – горчиво-сладък италиански портокал, който е толкова ароматен, че исках да го натрия по цялото си тяло, и когато приготвих специален вид фокача. И пак ще кажа – толкова много чудесни спомени, които ще запазя завинаги.

Какви са плановете Ви за бъдещето?

Заета съм с писането на нова готварска книга, пренареждам зеленчуковата си градина и се оглеждам за нови места за нов телевизионен сериал.

Ако трябва да изберете върховното си ястие, кое би било то?

Толкова съм ненаситна на чудесни съставки, че е трудно да реша, но купчинка прекрасно приготвени раци с мека черупка би ми доставила огромно удоволствие!

Какви са трите основни съставки за приготвяне на бързо и вкусно ястие?

Паста, пармезан и чили, много подправки и зехтин… простете, станаха пет!!!

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Jenny Morris Cooks The Riviera , Jenny Morris

Джени Морис готви на Ривиерата (Jenny Morris Cooks The Riviera)