Актуално В програмата

За ромските сватби с непълнолетни в "Сблъсък" по ТВ7

Добави коментар

Трябва ли да се забранят традиционните ромски сватби с непълнолетни? Това е темата, по която на ринга на Сблъсък, 12 октомври 2013, събота един срещу друг ще се изправят Капка Георгиева и Илия Илиев

Трябва ли да се забранят традиционните ромски сватби с непълнолетни? Това е темата, по която на ринга на Сблъсък , 12 октомври 2013, събота един срещу друг ще се изправят Капка Георгиева от Национал-демократичната партия и Илия Илиев, лидер на ДРОМ.

Иван и Андрей повдигат въпроса за сватбите с непълнолетни, провокирани от семейната драма на 15-годишната Адрияна от ТроянИван и Андрей повдигат въпроса за сватбите с непълнолетни, провокирани от семейната драма на 15-годишната Адрияна от Троян, която беше отвлечена за булка. Проблемът е много сериозен, тъй като една древна ромска традиция влиза в разрез със закона и обществения морал.

Сватбите с непълнолетни и сега са незаконни от гледна точка на държавата, но за самите роми съюзът, сключен при техните традиции, е много по-обвързващ и свещен. На практика се оказва, че има ромски семейства, които се чувстват бракосъчетани, но за пред държавата има само самотни майки с деца. Дилемата е дали държавата трябва да сложи край на тази практика или това ще бъде посегателство върху правата и традициите на този етнос?

Неделният Сблъсък ще предложи много по-шеговита житейска тема: „Виновни са жените за намаляващата потентност на българския мъж?”.

Преди това специални гости на Иван и Андрей ще бъдат Дичо и Любен, който беше елиминиран от МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Сблъсък , Иван и Андрей

Първи снимки от новата адаптацията на “Сблъсък” на Стивън Кинг

Иван и Андрей почерпиха със специалитети от „Фермата”

Забавна, красива, хаплива и музикална новогодишна програма по ТВ 7

„Сблъсък” се завръща в ефира на TV7 с по-късни часове

“Сблъсък” търси новото си момиче