Кино

За първи път КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ 3D на Disney, излиза на голям екран в България

Добави коментар

Kласическата анимация на Disney КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ се преражда в 3D формат и на 2 март 2012 г., ще излезе за първи път на голям екран в България.

Kласическата анимация на Disney КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ се преражда в 3D формат и на 2 март 2012 г., ще излезе за първи път на голям екран в България.

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ
С приказната музика на Алан Менкен и Хаурд Ашман историята на красивата Бел и Звярът, е първият анимационен филм, получил номинация за „Най-добър филм” от Академията за Филмово изкуство.

Вълшебната приказка разказва фантастичното пътешествие на Бел (с гласа на Пейдж О’Хара), умна и красива девойка, държана в плен от ужасяващ звяр (с гласа на Роби Бенсън) в замъка му. Въпреки опасността, в която се намира, Бел се сприятелява с омагьосания инвентар на замъка – в това число чайник, свещник и настолен часовник – и постепенно започва да вижда зад външността на Звяра сърцето и душата на принц.

Три години след дебюта на лентата през 1991 г., КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ се трансформира в мюзикъл, поставен за първи път на Бродуей.
Премиерата е в „Палъс Тиътър” в Ню Йорк и за периода между 1994 г. и 2007 г. има 5 464 представления, с което става осмата постановка, играна най-дълго време. Мюзикълът е поставян в още 13 страни и 115 града, и продължава да очарова зрителите по цял свят.

Заедно с вълшебната история за Бел и Звярът, от Disney разкриват какво се случва и с една друга, любима на зрителите, анимационна двойка – Рапунцел и Разбойникът.
В късометражния филм „Рапунцел и разбойникът завинаги”, който може да се види на голям екран само с КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ 3D, двамата влюбени се изправят пред олтара в присъствието на най-важните за тях хора и ...животни. Вълнението от церемонията, обхванало верния другар на Рапунцел хамелеона Паскал и коня-полицай, предизвиква непредвидени и забавни събития.

Първата кино прожекция на КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ 3D в САЩ по-рано този месец събра отново озвучаващите актьори и създателите на филма.

 Специален гост на събитието е певицата Селин Дион,

Специален гост на събитието е певицата Селин Дион, изпълнила през 1991 г. емблематичната песен „Красавицата и звярът”, за която печели първата си награда „Грами”.

Официалната премиера на КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ 3D у нас е на 2 март 2012 г. 


Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър