Филми Документални

Войник (WARRIOR)

1 коментар

Филмът разказва за Марек Пьотровски, който е легендарен полски кикбоксьор, който постига сензационни спортни успехи и травмиращо падение.
(org. WOJOWNIK)
The Warrior


документален, Полша, 2006

реж. Яцек Блавут
с Марек Пьотровски, Мария Пьотровска-Серватко, Сам Гольона, Роб Каман, Рики Руфус, Дон Уилсън, Бени Уркидез, Боб Уол и др.


Документалният филм проследява забележителната кариера и падение на полския кик боксьор Марек Пьотровски. През 1988 г., точно година преди падането на комунистическия режим в Полша, Марек емигрира в Щатите с надеждата за слава и успех.

Пьотровски печели титлата по кикбокс на САЩ и става деветкратен Световен шампион. Живее в лукс до 1996 г., когато животът му се преобръща на 180 градуса. Баща му умира, развежда се и научава, че не е биологичния баща на сина си. Успоредно с това се влошава и здравословното му състояние. Докато кариерата му върви стремглаво надолу, появяват се и финансови проблеми, които тласкат Марек да стане таксиметров шофьор в Детройт.

След година той се завръща в родината и заживява с майка си, в малко градче близо до Варшава. Пьотровски се бори с дълбоката депресия, в която е изпаднал цели три години. След като възстановява психическото си състояние, основава малко училище за кикбоксьори, в което обучава младежи с проблемно поведение. По съвет на приятели, той се захваща и с друга дейност – организира курсове за големи компании, като насочва персонала им как да открият вътрешна мотивация, да постигнат успехи и да преодоляват евентуалните провали.

Но Пьотровски е дарен с изключително силна личност – той никога не се предава и неговият девиз в живота е “Стани и се бий”.


Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Войник

За пръв път HBO показва най-успешните български документални филми «Без цензура»